O projektu …

V projektu Slovenija kvačka bo vsaka od sodelujočih kvačkaric (med njimi je tudi en kvačkar) za izdelavo kvačkanega grba porabila vsaj 100 ur dela in okoli 2,5 kg volne. Projekt megalomanske organizacije pelje ekipa marljivih ljudi, ki skrbi za:

 • koordinacijo celotnega projekta (ki bo skupaj trajal več kot leto dni!),
 • prijavo na nov Guinnessov rekord,
 • komunikacijo,
 • izdelavo spletne strani ustvarjalnosrce.si,
 • urejanje socialna omrežja,
 • medijsko pokrivanje,
 • izdelavo virtualnega 3D muzeja,
 • grafično pripravo vseh 212 grbov slovenskih občin 
 • izdelava vseh načrtov
 • marketing, prevoze, material,
 • nagrade za izvajalke projekta …
 • predvsem pa za to, da bo ta vseslovenski projekt povezovanja, promocije ročnih del in namenom proslavitve 30. obletnice naše samostojne države, stekel karseda gladko in v zadovoljstvo vseh.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Zato vas prosimo tudi za vašo podporo, ki nam jo lahko zagotovite z odkupom skvačkanega grba vaše občine. Grb vaše občine bo skvačkan v c2c tehniki kvačkanja z uporabljeno slovensko volno. V širino bo meril cca. 1,20 do 1,4 metra, v višino pa cca. 1,6 do 1,8 metra (odvisno od oblike grba), po vaši želji pa bo tudi uokvirjen.

Vnaprej hvala za vašo srčno podporo vseslovenskemu projektu povezovanja s prejo in kvačko, in hvala, ker boste podprli kvačkarico vašega grba!

V primeru, da za odkup skvačkanega grba oz. podporo nimate sredstev v svojem občinskem proračunu, vas prosimo, da nam vseeno pomagate zbrati sredstva za odkup grba, saj si želimo, da prav vsak skrbno skvačkan grb slovenske občine dobi svoje mesto v občinski stavbi, ki mu pripada in ki si ga zasluži.

V tem primeru smo za vas pripravili vzorec sponozorskega pisma (kliknite tukaj), s katerim lahko pomagate zbrati sredstva pri vaših lokalnih podjetjih − naj bo to znak še širšega sodelovanja med nami vsemi.

Verjamemo, da nam bo skupaj uspelo!

Časovnica projeka

N

Trenutno:

logistična priprava (načrti grbov, spletna stran, himna ...)

N

15. 9. 2021

pričetek kvačkanja

N

Od 15. 9. do 26. 12. 2021

veselo kvačkanje grbov

N

26. 12. 2021

predvideni zaključek projekta z virtualnim 3D muzejem skvačkanih grbov

N

8. 2. 2022

predaja grbov občinam na slovenski kulturni praznik

Do Konca kvačkanja še

dni

:

ur

:

minut

:

sekund

Podatki za urejanje pogodbe

Velikost občine po številu prebivalcev

 Od otroških let se ukvarjam z ročnimi deli. Izdeloval sem makrameje, tapiserije, našivavanje prtičkov s križci, pletenje in kvačkanje. Najdlje pa se ukvarjam s kvačkanjem in si za svoje izdelke večino vzorcev narišem sam.

Ivan Halec

Sem upokojenka, vnuki so že večji in ne potrebujejo več varstva in tako imam kar nekaj časa za ustvarjanje. Me je pa pritegnilo predvsem kvačkanje c2c grba za mojo občino Benedikt.
V Benediktu živim kakih 15 let in ker se tukaj zelo dobro počutim, bi rada s svojim prispevkom pomagala do promocije moje občine.

Vanja Pelc

Za projekt sem se odločila v hipu, ker mi je zadeva zelo všeč, rada sodelujem v takih projektih. Z ročnimi deli se ukvarjam odkar sem. Naučila me je babica, potem sem vse samo utrjevala. V službo sem se vozila z vlakom in takrat so bila to tudi druženja, da smo si izmenjavale izkušnje in znanja. Sem upokojenka in članica Društva U3 Litija-Šmartno in Rokodelcev Moravče. Z možem pa sva sedaj začela tudi plesti košare in peharje.

Brigita Rozina