V medijih

Slovenija kvačka

Zahvaljujemo se vsem novinarjem in medijskim hišam, ki so podprli naš projekt s članki in prispevki. 

N
večer

Kvačkala bo vsa Slovenija. Jim bo uspelo postaviti nov svetovni rekord?

Slovenjgradčanka Jadranka Smiljić je pred novim izzivom, že drugič se želi vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Tokrat bodo kvačkarice iz cele Slovenije izdelale vseh 212 grbov občin v Sloveniji.

03.03.2021
N
večer

Sto ur dela, 2,5 kg volne in 212 občinskih grbov. Bo Slovenija dobila nov Guinnessov rekord?

Komaj dobro leto je od prejšnjega Guinnessovega rekorda, ko Slovenjgradčanka Jadranka Smiljić že načrtuje novega. Tokrat gre še za večji in organizacijsko zahtevnejši projekt, ki pa ni namenjen zgolj promociji kvačkanja, pač pa predvsem promociji naše lepe domovine. In kaj ima vedno nasmejana Korošica v načrtih?

07.03.2021
N
večer

Slovenija kvačka

V jeseni startamo z zanimivim projektom, ki se imenuje Slovenija kvačka. Za akcijo je zaslužna ginesova rekorderka v neprekinjenem kvačkanju Jadranka Smiljić. Mogoče bo zanimivo za vse, ki obvladate osnove kvačkanja v c2c tehniki, sliši se komplicirano a sploh ni, znati morate le šibične in verižne pentlje. In kaj bo nastajalo izpod pridnih rok kvačkaric.

08.03.2021
N
večer

Skvačkale bodo grbe vseh 212 slovenskih občin

Jadranka Smiljič, ki je preteklo leto z 28-urnim kvačkanjem postavila Guinnessov rekord, za jeseni pripravlja nov izziv - Slovenija kvačka, v katerem bodo sodelovale tudi kvačkarice iz Posavja.

09.03.2021
N
večer

Facebook skupina slovenskih kvačkaric si je letos zadala posebno nalogo

Na pobudo Slovenjgradčanke Jadranke SMILJIĆ bodo kvačkale grbe slovenskih občin. To pomeni 212 grbov. Grb občine SREDIŠČE od Dravi bo nakvačkala Beti TOMAŠIĆ iz OBREŽA:

10.03.2021
N
večer

Koroška mojstrica kvačkanja prepričala tudi Boruta Pahorja

Predsednik republike Borut Pahor se je ob robu včerajšnjega obiska v Slovenj Gradcu srečal tudi z Jadranko Smiljić, ki se je s kvačkaricami in kvačkarji z različnih koncev Slovenije povezala v prizadevanjih, da skvačkajo 212 grbov vseh slovenskih občin in se s tem vpišejo v Guinnessovo knjigo rekordov. Predsednik je obljubil, da bo prevzel častno pokroviteljstvo nad načrtovanim podvigom.

11.03.2021
N
Dobro jutro

Dvoboj: kvačkanje

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin.

15.03.2021
N
večer

Slovenija kvačka in se pripravlja na svetovni rekord!

Slovenjgradčanka Jadranka Smiljić se še drugič želi vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Tokrat bodo kvačkarice iz cele Slovenije izdelale vseh 212 grbov občin v Sloveniji.

16.3.2021
N
Timeline main image

Za Guinnessov rekord 211 kvačkaric in en kvačkar

Izdelali bodo grbe vseh slovenskih občin. Z Adijem Smolarjem komponirajo svojo himno.

24.3.2021
N
Timeline main image

Slovenija: 212 parov rok kvačka 212 grbov slovenskih občin

Jadranka Smiljić iz Slovenj Gradca je inženirka računalništva in informatike, z lastim podjetjem, ki za svoje stranke izdeluje spletne strani. Slovenija jo je podrobneje spoznala že lani, ko sta z Anito Kac iz Šentjanža pri Dravogradu neprekinjeno kvačkali kar 28 ur in pet minut, s čimer sta se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Za ta rekord je tudi nakvačkala grb Slovenj Gradca, ki ga je župan uokviril.

24.3.2021
N
Timeline main image

BRIGITA ROZINA S KVAČKANJEM V GUINEDESSOVO KJIGO REKORDOV

S kvačkanjem grbov vseh slovenskih občin se 211 kvačkaric in en kvačkar pod vodstvom
Jadranke Smiljić, ki je zasnovala ta projekt, želijo vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.
Priprave so v polnem teku.

01.04.2021
N
Timeline main image

Kvačkarica Nataša Kozic Šic izdeluje ptujski grb

S kvačkanjem grbov vseh slovenskih občin se 211 kvačkaric in en kvačkar pod vodstvom Jadranke Smiljić, ki je zasnovala ta projekt, želijo vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Priprave so v polnem teku. Do sedaj so se predstavljali predvsem ustvarjalci iz drugih področij ustvarjanja, kvačkanje pa je bilo bolj intimna dejavnost, ki so jo ženske počele doma in so bile med delom tiho, njihovi dragi pa zato srečni, se rade pošalijo. S pomočjo tega projekta pa bodo zagotovo stopile v ospredje tudi kvačkarice ter pokazale, da kvačkanje ni samo domena starejših, temveč tudi mlajših.

04.04.2021
N
Timeline main image

Zasavske kvačkarice aktivno v največji slovenski izziv

Kvačkarice Slovenije se pripravljajo na največji slovenski kvačkarski izziv. Odločile so se, da za vsako slovensko občino, ki jih je skupno 212, skvačkajo grb. Nataša, Alma, Ivica in Saša bodo nakvačkale zasavske grbe.

08.04.2021
N
Timeline main image

Nam bo uspelo postaviti nov Guinnessov rekord v kvačkanju?

Na pobudo Jadranke Smiljić, lastnice lanskoletnega svetovnega rekorda v kvačkanju, bo 211 kvačkaric in 1 kvačkar z različnih koncev Slovenije kvačkalo grbe slovenskih občin.

11.04.2021
N
Timeline main image

Slovenija kvačka: 212 grbov za 212 občin

Slovenija - Kvačkarice Slovenije so združile moči in se lotile največjega slovenskega kvačkarskega izziva – 211 kvačkaric in en kvačkar bo naredilo grb svoje občine. Delati naj bi začeli 15. septembra, končali pa naj bi 26. decembra, to je na dan samostojnosti in enotnosti.

18.04.2021
N
Timeline main image

S kvačkami povezujejo Slovenijo

Jadranka Smiljić je pred vseslovenskim kvačkarskim izzivom; jeseni bodo nakvačkali grbe vseh 212 slovenskih občin.

22.04.2021
N
Timeline main image

Slovenija kvačka je projekt, s katerim bodo ženske iz vseh koncev Slovenije konec leta poskušale 'prikvačkati' vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Jadranka Smiljić je velika ljubiteljica ročnih del, ki jo je pred nekaj leti povsem prevzelo kvačkanje. Kvačka in prejica sta postali njeni stalni spremljevalki in najljubši prijateljici, s katerima preživi ure in ure svojega

12.05.2021
N
Timeline main image

Dennis Malacic in Planet TV.

Ker je najlepše deliti navdihujoče zgodbe, ker je njihov podvig več kot vreden podpore in navsezadnje, ker je ustvarjanje z rokami ustvarjanje s srcem! 🌈
211 Slovenk in samo en (!) Slovenec v največjem vseslovenskem kvačkarskem izzivu doslej! 100 ur dela za vsakega in približno 2,5 kilograma volne, kar znese približno 19 tisoč metrov. 😮 Ob tridesetletnici države za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. 💪🤩
Več na: https://ustvarjalnosrce.alfaomega.si/, povšečkate jih lahko na Slovenija kvačka 😉, video: Planet 18. 📺
Naj vas navdušijo tako kot so mene, dobre volje med snemanjem ni manjkalo, kvačkali pa smo tudi. 😍😁⬇️

22.05.2021
N
Timeline main image

212 kvačkaric, 212 slovenskih grbov, 21.200 ur dela: Postavljajo nov Guinnessov rekord v kvačkanju

Kvačkarice Slovenije so združile svoje spretnosti obračanja magične palčke in s prejo kreirajo največji slovenski kvačkarski izziv: zašiti 212 grbov vseh slovenskih občin in s tem postaviti nov Guinnessov rekord.

30.05.2021
N
Timeline main image

Bo Slovenija skvačkala Guinnesov rekord?

212 občin, 212 grbov, 211 kvačkaric in 1 kvačkar in nov Guinnessov rekord. Jim bo uspelo?

31.05.2021
N
Timeline main image

Na lovu za novim Guinnessovim rekordom v kvačkanju: 212 kvačkaric, 212 slovenskih grbov, 21.200 ur dela

Kvačkarice Slovenije so združile svoje spretnosti obračanja magične palčke in s prejo kreirajo največji slovenski kvačkarski izziv: zašiti 212 grbov vseh slovenskih občin in s tem postaviti nov Guinnessov rekord.

31.05.2021
N
Timeline main image

Slovenija kvačka

10.06.2021
N
Timeline main image

212 parov rok, 212 grbov, 21.200 ur: Ivan s Prekmurja dokazuje, da kvačkanje ni le žensko delo

Kvačkarice Slovenije so združile svoje spretnosti obračanja magične palčke in s prejo kreirajo največji slovenski kvačkarski izziv: zašiti 212 grbov vseh slovenskih občin in s tem postaviti nov Guinnessov rekord.

12.06.2021
N
Timeline main image

Pahor: Slovenija je rojena za uspeh

V predsedniški palači so ob današnjem prazniku, dnevu državnosti, tradicionalno odprli vrata obiskovalcem.
Sicer so predstavnice projekta Slovenija kvačka ob 30-letnici samostojne Slovenije Pahorju podarile velik kvačkan državni grb, ki simbolično povezuje vso državo. Pred predsedniško palačo pa je v poklon dnevu državnosti postrojena častna straža garde Slovenske vojske (SV).

25.06.2021
N
Timeline main image

SLOVENIJA KVAČKA: 211 KVAČKARIC, 1 KVAČKAR, 212 GRBOV, 212 OBČIN, 1 GUINNESSOV REKORD

Pod okriljem Zavoda Ustvarjalno srce bo 211 kvačkaric in en kvačkar ustvarilo grbe vseh 212 slovenskih občin. Projekt je obsežen, saj zajema celo Slovenijo.

Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

05.07.2021
N
Timeline main image

Kvačkarski izziv: Sto ur dela in 2,5 kilograma volne za en grb

Projekt Slovenija kvačka združuje 211 kvačkaric in enega kvačkarja, jutri, v sredo, začenjajo kvačkanje grbov vseh slovenskih občin. S projektom želijo osvojiti Guinnessov rekord.

14.09.2021
N
Timeline main image

Slovenija kvačka

V teh časih težkih preizkušenj in privajanja na neko novo normalnost je še kako pomembno, da prostor v informativnih oddajah najdejo tudi navdihujoče, pozitivne zgodbe. 💚💚💚
Med temi je vsekakor Slovenija kvačka, skupnost 211-ih kvačkaric in enega kvačkarja, ki so se ob tridesetletnici samostojnosti lotili kvačkanja 212-ih grbov vseh slovenskih občin. 💪😎 Držimo pesti za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov! 💯
Med včerajšnjo zoom konferenco ob začetku podviga in obisku Šeća Salešević-seferagić, ki me vztrajno uči kvačkanja, pa tudi, če imam dve levi roki, sem imel nasmešek ves čas do ušes. 🤩
Pod idejo in vodenje podviga se podpisuje Jadranka Smiljić, Guinnessova rekorderka v najdaljšem neprekinjenem kvačkanju (28+ ur), s takšno neverjetno energijo, da te v dobro voljo spravi že zgolj s svojim nalezljivim smehom. 😍 Hvala ti, ti posebna dušca tega sveta, da združuješ in več kot navdušuješ. 🙏
Podprimo jih in jim izkažimo podporo, si jo več kot zaslužijo. ❤️❤️❤️😉
Vabljeni k ogledu prispevka iz naše informativne oddaje Planet 18 na Planet TV. 📺⬇️

15.09.2021
N
Timeline main image

Nakvačkali bodo 212 grbov

Ljubiteljice in ljubitelj ročnih del so začeli delo kar prek zooma. Projekt nameravajo končati do dneva samostojnosti in enotnosti.

16.09.2021
N
Timeline main image

Guinnessov rekord: Grb občine Turnišče nastaja v Renkovcih, grb občine Lendava pa v Murski Soboti

Kvačkarice in kvačkarji z različnih koncev Slovenije bodo zakvačkali vseh 212 občinskih grbov, podvig sicer že poteka, vse skupaj pa naj bi bilo dovolj za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Grb občine Turnišče kvačka Terezija Sobočan iz Renkovcev, grb občine Lendava pa Katarina Cmor iz Murske Sobote.

21.09.2021
N
Timeline main image

Vanja Pelc: Trenutno sem na pol poti do Guinnessovega rekorda

V okviru Guinnessovega projekta Slovenija kvačka izdeluje grb občine Benedikt Vanja Pelc, ki se s kvačkanjem ukvarja že mladih nog.

26.09.2021
N
Timeline main image

Slovenske grbe kvačkajo tudi Posavke

Organizatorka in idejna voditeljica projekta Slovenija kvačka je Jadranka Smiljić iz Slovenj Gradca, ki je slovenske ljubiteljice kvačkanja povezala v eno veliko družino ter zbrala 211 spretnih kvačkaric ter enega kvačkarja Ivana Halca. Ustanovila je Zavod za ohranjanje in promocijo ročnih del Ustvarjalno srce, izdelala spletno stran z naslovom Ustvarjalnosrce.si, kjer je zainteresiranim na voljo podroben opis o pomenu vseh 212 kvačkanih grbov.

27.09.2021
N
Timeline main image

211 kvačkaric in en kvačkar. Ter 212 občinskih grbov

15. september je bil dan, ko so vzeli 211 kvačkaric in en kvačkar iz celotne Slovenije v roke kvačke. Začel se je vseslovenski kvačkarski podvig, ki bo končan 26. decembra 2021, na dan samostojnosti in enotnosti, ko bodo udeleženci akcije sodelovali tudi pri obeležju 30-letnice samostojne Slovenije.

05.10.2021
N
Timeline main image

(SLOVENIJA KVAČKA) V projektu sodelujejo tudi Pomurke in en Pomurec

Ljubitelji kvačkanja so 15. septembra začeli vseslovenski projekt Slovenija kvačka. Na pobudo Jadranke Smiljić, ene od dveh Korošic, ki sta se lani z 28-urnim kvačkanjem vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov, po slovenskih domovih nastaja 212 občinskih grbov. Smiljićeva je med postavljanjem svojega rekorda namreč kvačkala grb Občine Slovenj Gradec.

05.10.2021
N
Timeline main image

Štiri noči kvačkala do pol treh zjutraj radeški grb

Kvačkarice Slovenije so združile svoje spretnosti obračanja magične palčke in s prejo kreirajo največji Slovenski kvačkarski izziv - izdelavo grbov vseh 212 slovenskih občin. Grb Občine Radeče je bil v kvačkanje zaupan Bogdani Smiljić. Ko so ji ponudili izdelavo preko te ročne spretnosti prav radeški grb, se je, kot pravi, neizmerno razveselila, saj jo na Radeče vežejo prav posebni, lepi spomini.

13.10.2021
N
Timeline main image

GRB OBČINE LOGATEC ŽE NAKVAČKAN

Sredi septembra se je začel vseslovenski projekt Slovenija kvačka, katerega pobudnica je Guinessova rekorderka v kvačkanju Jadranka Smiljić. S tokratno akcijo želijo sodelujoči ponovno podirati rekorde in najti svoje mesto v prestižni Guinessovi knjigi. Cilj 211 kvačkaric in enega kvačkarja je, da do 26. decembra nakvačkajo vseh 212 slovenskih grbov v velikosti 180 x 140 cm. Rekord se bo imenoval Svetovno največja kolekcija kvačkanih grbov.

10.11.2021
N
Timeline main image

„Vsak grb je zahteven in nosi svojo zgodbo“

15. septembra se je uradno pričel projekt kvačkanja 212 občinskih grbov za Guinnessovo knjigo rekordov. 211 kvačkaric in en kvačkar bodo za njihovo izdelavo porabili več kot 21.000 ur ter 530 kg preje iz tovarne v Majšperku. Delo morajo dokončati do 26. decembra.

14.11.2021
N
Timeline main image

Za Rudolfa kar 150 ur

Metoda Turk v projektu Slovenija kvačka novomeški grb - Kvačkala in podirala , tudi brez otiščancev ni šlo - Mož Boris v podporo - Rada tudi plete in slika

18.11.2021
N
Timeline main image

Nedeljski gost

Jadranko Smiljič iz Slovenj Gradca je širna Slovenija spoznala lani, ko je z Anito Kac postavila Guinnessov rekord v neprekinjenem kvačkanju, letos pa si je zadala nov cilj - skvačkati vseh 212 grbov slovenskih občin! Kako je projekt s svojimi kvačkaricami in enim kvačkarjem zastavila in kdaj bomo izdelane umetnine lahko videli tudi ostali, nam bo povedala to nedeljo ob 9:20, ko nam bosta nekaj vtisov o projektu in zgodb o kvačkanju grbov zaupali še Lidija Novak, ki je nakvačkala grb Občine Gorenja vas - Poljane in Ivica Novak iz Žirov, ki se podpisuje pod grb njenih rodnih Trbovelj. Ujemite nas!

21.11.2021
N
Timeline main image

FOTO: Kvačkanje lovrenškega grba je zaradi menjave barv zahtevno

Pogovarjali smo se z upokojenko Vando Forstner, ki za Guinnessov rekord kvačka grb občine Lovrenc na Pohorju.

22.11.2021
N
Timeline main image

Projekt Slovenija kvačka tudi na Postojnskem

Pridne roke 211 kvačkaric in enega kvačkarja že od 15.septembra ustvarjajo kvačkane grbe vseh slovenskih občin.

november 2021

Kvačkana grba Mestne občine Kranj in občine Šenčur

Dve ustvarjalki KUD Bitnje - Mateja Arhar in Ivica Vreš - sta pristopili k projektu Slovenija kvačka.

december 2021
N
Timeline main image

Med skvačkanimi občinskimi grbi tudi šentiljski

211 kvačkaric in 1 kvačkar z različnih koncev Slovenije v teh dneh zaključujejo s kvačkanjem grbov slovenskih občin za Guinnessovo knjigo rekordov.

04.01.2022
N
Timeline main image

Kvačkani grbi slovenskih občin za nov Guinnessov rekord

S podvigom želijo počastiti 30 let samostojnosti Slovenije

Slovenija s pomočjo 211 kvačkaric in enega kvačkarja lovi nov Guinnessov rekord. Člani skupine Slovenija kvačka želijo z izdelanimi tisoč kvačkanimi izdelki priti v najbolj znano knjigo rekordov

08.01.2022
N
Timeline main image

SLOVENIJA KVAČKA ... ZA GUINNESSOV REKORD

212 kvačkaric in kvačkarjev kvačka za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

09.01.2022
N
Timeline main image

212 kvačkaric ustvarilo grbe vseh slovenskih občin, a megalomanski projekt s tem še ni končan

Lansko jesen se je začel največji slovenski kvačkarski izziv: zašiti 212 grbov vseh slovenskih občin in s tem postaviti nov Guinnessov rekord. Grbi občin so bolj ali manj izdelani, a megalomanski projekt s tem še ni končan.

15.01.2022
N
Timeline main image

V projektu Slovenija kvačka izdelali grbe vseh slovenskih občin

Ko v Sloveniji rečemo, da se kdo zakvačka, s tem mislimo, da se je spravil v neroden položaj. A ta fraza bi se lahko v kratkem spremenila. Zakvačkati bo morda pomenilo povezati ljudi med sabo in doseči nekaj izjemnega. V projektu Slovenija kvačka so skvačkali izjemno zgodbo. Izdelali so grbe vseh slovenskih občin, kar je bil že sam po sebi izjemen podvig, še bolj neverjetno pa je, da so našli niti, ki lahko ljudi povežejo med sabo.

31.01.2022
N
Timeline main image

Vtv

Jadranka Smiljič, pobudnica projekta Slovenija kvačka in ustanoviteljica Zavoda Ustvarjalno srce je spregovorila o kvačkanju 212 slovenskih občinskih grbov, ki je se približuje h koncu.

31.01.2022
N
Timeline main image

Kvačkani grbi že krasijo nekaj pomurskih občin

V dneh okoli kulturnega praznika po slovenskih občinah poteka predaja kvačkanih grbov županom. Nekaj se jih je zgodilo tudi v Pomurju.

10.02.2022
N
Timeline main image

S kvačkanjem do Guinnessovega rekorda: Nastalo 212 grbov slovenskih občin

Lansko jesen se je začel največji slovenski kvačkarski izziv: zašiti 212 grbov vseh slovenskih občin in postaviti nov Guinnessov rekord. »In smo ga!« sporočajo kvačkarice in en kvačkar. Njihov dosežek je sedaj uradno vpisan med rekorde.

03.10.2022

Blog Slovenija kvačka

SLEDITE NAŠI ZGODBI

Ivica Novak in njene hobotnice

Ivica Novak in njene hobotnice

Pisalo se je leto 2018. Takrat sem po radiu slišala, da je Tjaša Bevc prinesla iz Danske "Projekt hobotnica za nedonošenčke". Nekako sem bila takoj navdušena in sem s tem hotela še nekaj mojih prijateljic navdušit, a mi ni preveč uspelo. Ko sem dobila v roke projekt...

Leto 2021

Leto 2021

Ker je bilo zame leto 2021 izjemno, vam moram povedat, da sem vse svoje projekte pripeljala h koncu. Eni se še nadaljujejo, no, pravzaprav dva projekta. Uspešno sem nakvačkala 100 hobotnic in meduz za nedonošenčke, nato 50 parov copatk za porodnišnico. V marcu je...

Končno konec

Končno konec Juhuhu, končno sem končala grb Središče ob Dravi. Mi je dal vetra še pa še. Kljub temu, da sem bila obupana, ker sem ga parala, sem vseeno bila vztrajna da sem ga popolnoma končala. Ponosna sem nase, da kljub trmi in vztrajnosti ,da sem lahko in zmogla...