Kvačkarice

211 dam in en gospod kvačkamo Slovenijo

Ambasadorke kvačkanja

Kdo so te pogumne dame in en gospod, ki bodo kvačkale za svoje občane in občino − grb občine? Poglejte spodaj.

Te čudovite osebe podrobneje spoznate pri regijah ali na dnu te strani.

Sem Tjaša, po rodu Prekmurka, ki se je zaradi ljubezni preselila na Štajersko. Kvačkala bom grb občine Kungota. Rada pečem, kuham in seveda … kvačkam! Kvačkati sem se naučila kot študentka, preko Youtube-a. Rada kvačkam vse živo, razen prtičkov. Po poklicu sem socialna delavka in delam v domu upokojencev, tako da lahko svoj hobi vključujem tudi v delo. 🙂

Tjaša Štesl,

socialna delavka

V projekt Slovenija kvačka sem se prijavila zato, ker mi to predstavlja en nov izziv.
Občudujem izzive in sem vedno pripravljena na kakšno novo stvar.
Še posebej se mi zdi vznemirljivo to, da bo projekt združil 212 obcin in tako bomo lahko pokazali, da kot Slovenija, ki je tako majhna država, zmore zelo veliko ne samo v športu ali kakšni drugi zadevi, temveč tudi v kvačkanju, ki je žal v današnjih časih premalo cenjeno.

Suzana Šapek,

natakarica

Sem Tanja in prihajam iz Lesc. Sem mamica treh otrok in zaposlena kot zobna asistentka v zobni ambulanti. S pletenjem me je kot otroka seznanila moja mami, po rojstvu mojih otrok pa sem se odločila v roke prijeti še kvačko, saj sem želela za njih kaj lepega ustvariti. Sodelovanje v projektu zame pomeni en nov izziv, s katerim se bom z veseljem spoprijela.

Tanja Cilenšek,

zobna asistentka

Moje ime je Špela, stara sem 32 let in prihajam iz prelepe Gorenjske. NajboljE me opišejo besede: nasmejana, trmasta (kar pri kvačkanju pride zelo prav), ustvarjalna.
Kvačkane stvari so mi všeč že od nekdaj, sama pa sem začela kvačkati pred dvema letoma. Najraje nakvačkam igračke, stenske in ostale dekoracije, obeske.
Za kvačkanje sem navdušila tudi svojega moža in sedaj ustvarjava skupaj.
Zelo sem ponosna, da bom za naš kvačkarski podvig naredila grb naše prestolnice, Ljubljane.
Špela Grohar

učiteljica

Sem Simona Visenjak,poročena že 33let. Mati dveh odraslih otrok, razveseljujeta pa me že dva vnuka. Kvačkam že čez 20 let. To mi je v veselje in sproščanje. Tu in tam pa sem kaj nakvačkala za prodajo. V ta izziv me povabila priateljica Vanja Pelc in me tudi prepričala in tako sem se odlocila. Zame bo to prvi izziv in priznam, malo me je strah. Kvačkala pa bom za svojo občino Juršinci.
Simona Visenjak

Mira Mlakar stara 56 let, porocena imam sina in hčer, vnuka in vnukinjo, nezaposlena. V mlajših letih sem veliko pletla, sedaj pa raje kvačkam.To je na kratko od mene. Zelo se veselim izziva.
Mira Mlakar

Sem Marija Močnik stara bom 54 let..Rojena sem v Studenicah to je občina Poljčane..Zdaj pa stanujem v občini Celje.Kvačkat sem se naučila pred 7 leti iz YouTube,izdelala sem že ogromno izdelkov.Občudujem izzive,zato sem se prijavila SLOVENIJA KVAČKA, da je ta projekt zanimiva stvar saj se bo kvačkalo za 212 občin .Jaz bom kvačkala za svojo občino CELJE.
Marija Močnik

Na vse Slovenski izziv v kvačkanju grba za posamezno občino sem se prijavila zato, ker je to tudi meni iziv, ker podpiram vse rokodelce ne glede na zvrst in tehniko dela, ker želim, da se širimo, da se pokažemo, da oživimo ročna dela in jim dovolimo dihati. Sama poučujem več različnih tehnik ročnega dela,tako vse tehnike, ki so jih poznale že naše babice kot novejše -kvačkanje, pletenje, vezenje, cvetje iz najlona,cvetje iz crep papirja, decoupage tehnika,tatting,ustvarjanje s perlicami,pergamano,risanje (s pasteli,akrili)…..ZAKAJ? UŽIVAM V TEM! Vse neštete tehnike s pridom uporabljam ,sprejemam naročila,ki jih do željenega roka tudi izpolnim,da izdelke lahko prodajam imam dovoljenje za OSEBNO DOPOLNILNILNO DELO.

Branka Golob

Sem Simona, stara sem 34 let. Kvačkanja sem se naučila v osnovni šoli in od takrat kvačkam laughing . Trenutno največ kvačkam žirafice, ki se jih ne naveličam. Sem mamica 3 otrokom, najmlajša je stara 7 mesecev…oooo,jaa,jeseni bo zelo pestro wink A se izziva že zdaj zelo veselim in niti pomislila nisem, da se nebi prijavila.

Simona Vuk

Bolničar-negovalec

Pozdravljeni, sem Andreja Brečko in prihajam iz Svete Trojice v Slovenskih goricah. 

V ta prelepi kraj smo se z družino preselili pred 20 leti.
Projekt me je takoj navdušil, ampak C2C tehnika kvačkanja, joj kaj pa zdaj … Nič  splet pa gremo in kvačka je na testu  poletela 😀.
Kvačka, pletilke, šivanka in seveda kuhalnica so moja stalnica .
Vsa ročna dela so dediščina moje mame in zato sem ji neizmerno hvaležna.
Želim , da nam vsem uspe ta podvig in naj nas poveže nit radosti.
Andreja Brečko

Upokojenka

Jaz sem Polona. Stara sem 21 let in sem študentka na EPF na smeri turizem. Kvačkala bom grb za občino Dornava iz katere tudi sicer prihajam. Kvačkati sem začela v času prve karantene, torej lani. Vsega sem se naučila s pomočjo youtuba in tudi pinteresta, ko enkrat začneš, ne moreš nehat 😀 Kvačkam vse živo, od igračk do majčk pa tudi od prtičkov do odejic in torbic😊 Poleg kvačkanja se ukvarjam še z vezenjem.
K projektu sem se priključila sprva iz radovednosti, zdaj pa bolj z nekim ciljem da se res pokaže da to ni hobi samo za »stare ome«, ampak tudi za nas mlade, ker se da iz kvačkanja naredit vsega boga, vsak izdelek je unikat, in verjamem da tistemu ki ročna dela zna cenit tudi veliko pomeni. Pa še sproščujoče je 😊

Polona Gomboc

Ročne spretnosti so moj hobi od osnovne šole. Pletenje, vezenje in kvačkanje mi omogočajo  uresničevanje ustvarjalnosti, so moja sprostitev in nenehni izziv. Z velikim veseljem jih v šoli prenašam tudi na mlajše generacije in to je zame posebno zadovoljstvo. V projekt Slovenija kvačka sem se vključila, ker mi kvačkanje grba predstavlja izziv in ker pozdravljam in podpiram vse rokodelske projekte. Vključena sem bila v projekt Festival ročnih del na Bledu, za katerega sem obkvačkala kolo, svoje pletenine predstavljam vsako leto na Loškem umetniškem festivalu. Moja fb stran je Igre zank Mina, kjer predstavljam svoje pletenine.

Glede na to, da je moja občina Kočevje in je kvačkanje prevzela že druga občanka naše občine, bom z veseljem izdelala grb za drugo občino. Moja strast je tudi potepanje z avtodomom in vse slovenske občine so meni čudovite.

Lep pozdrav

Helena Marolt

Učiteljica

Sem Vanja. Za sodelovanje v projektu sem se odločilav hipu, ker mi je bil v trenutnku zelo všeč. Sem upokojenka, vnuki so že večji in ne potrebujejo več varstva in tako imam kar nekaj časa za ustvarjanje. Me je pa pritegnilo predvsem kvačkanje ‘c2c’ grba za mojo občino Benedikt.
V Benediktu živim kakih 15 let, in ker se tukaj zelo dobro počutim, bi rada z svojim prispevkom pomagala pri promociji moje občine.

Vanja Pelc,

upokojenka

Pozdravljeni, naj se malo predstavim. Sem Beti, stara sem 42 let, in ker rada kvačkam že od otroških let, bo zame kvačkanje grba super izziv. Pritegnilo me je zato, ker se vedno rada kaj novega naučim. Upam, da nam bo ta izziv uspel in se ga zelo veselim!

Beti Tomašić

Pozdravljeni! Sem Ivica, doma iz Žirov. Že od mladosti naprej se ukvarjam z ročnim delom: šivam, pletem, štikam, delam gobeline, pečem in kvačkam. Sem upokojenka in ker imam rada izzive, sem sklenila, da bom poizkusila tudi tu. Lansko leto sem nakvačkala 366 hobotnic za naše male borce, tudi to je bil izziv, ki mi je uspel, zato sem prepričana, da nam uspe. Moje geslo je: ZDAJ ALI NIKOLI? ZDAJ! S KVAČKO TI NI NIKOLI DOLGČAS … SREČNO!!!

Ivica Novak,

upokojenka

Sem Romana, mamica dveh prekrasnih čudovitih deklet, starih 13 in 7. Prihajam iz Kopra, moj rojstni kraj pa je prelepo srednjeveško mesto, kjer se je princeska zaradi svoje zlobe spremenila v pol kačo − seveda Kamnik, ki mi bo ostal vedno v najlepšem spominu.
Za projekt sem se odločila, ker rada sprejemam nove izzive in si postavljam višje cilje, kar pa ta projekt zame je … Poleg tega mi kvačkanje predstavlja sprostitev, čas zame in za moj mir. Tudi partner ima takrat več prostega časa zase, saj ko kvačkam, ima on popolni mir …
Kvačkam ljubiteljsko, najrajši pa kvačkam ravno ‘c2c’ tehniko in pa razno cvetje − orhideje in vrtnice, ki krasijo že marsikatero sobo mojih kolegic in njihovih znancev.
Romana Dermota

Sem Nataša stara 39 let,mamica 3 prečudovitih otrok. Dveh deklet 18 in 16 let ter sina starega 7 let. Prihajam iz Ptuja najstarejšega Slovenskega mesta. Na Ptuju živim že več kot 10 let. Na Ptuj me je pripeljala moja ljubezen, drugače pa moje korenine prihajajo iz Rogaške Slatine, kraja ki mi bo večno ostal v lepem spominu na otroštvo in mojo družino. Za projekt sem se odločila, ker rada sprejemam nove izzive in si postavljam nove cilje. Kvačkanje mi je kot sprostitev in nekakšen balzam za dušo. Za kvačkanje me je navdušila prijateljica in soseda Tanja. Je pa res, da je v naši družini že kvačkala prababica iz Dalmacije in že kot otrok sem imela željo po kvačkanju. Evo in sedaj sem tu. Naj ta tradicija ne umre in upam, da bom tudi moji hčeri naučila kdaj kvačkat. Kvačkala pa bom za občino Ptuj.
Nataša Kozic Šic
Nataša Kozic Šic

Sem Ingrid Jelen in kvačka mi je zapisana v genih. Prav tako pletenje, izdelovanje krpank(ročno, ne strojno), klekljanje in še kaj bi se našlo. Imam ODD in svoje izdelke tudi prodam. Ne delam rada serijsko, ker je v vsakem izdelku delček mene. Kvačkam za dušo in veliko izdelkov tudi podarim
Ingrid Jelen

Sem Ivan Halec, star 59 let po rodu iz štajerske, vendar že 35 let živim v Prekmurju. Sem poročen in oče odrasle hčerke, ter dedek 12 letnemu vnuku. Od 1.1.2021 sem upokojen. Skoraj 40 let sem bil zaposlen v finančni službi. Od otroških let se ukvarjam z ročnimi deli. Izdeloval sem makrameje, tapiserije, našivavanje prtičkov s križci, pletenje in kvačkanje. Najdlje pa se ukvarjam s kvačkanjem in si za svoje izdelke večino vzorcev narišem sam.
Ivan Halec

Moje ime je Maja, stara sem 23 let in  študiram informatiko. Zelo rada ustvarjam, pa naj bo to kvačkanje ali pa kaj druga. Za tale izziv bom ustvarjala grb občine Miklavž na Dravskem polju. Kvačkam že od svojega dvanajstega leta, tu pa tam sem kako leto zaradi posvečanja šoli tudi izpustila. Ponovno sem se navdušila sedaj, ko imam malo več časa za ustvarjanje. Ukvarjam se tudi z risanjem in plesom ob drogu – svoje življenje rada kdaj pa kdaj obrnem na glavo 😉
Več mojih izdelkov se lahko najde na instagramu https://www.instagram.com/mayus.art98/
Maja Kitek

Sem Ljubica Šprajc kvačkanje mi je veselje in sprostitev, Na vašo kvačkanje grbov sem se odločila za še en iziv upam da mi uspe predvsem pa se rada družim in izmenjujem sheme
Ljubica Šprajc

Sem Katarina stara 64 let, sem iz Murske Sobote, upokojenka, imam hčerko in sina in dve vnukinji. V prostem času kvačkam in štrikam, kar mi je v veselje. Pa tudi prej čas mine.
Katarina Cmor

Sem Silva Nadižar, sicer rojena Kamničanka, v Komendi pa živim že 38 let. Sem poročena in mama odraslemu čudovitemu sinu.

Kot mlajša upokojenka sem ponovno obudila nekatera ročna dela, za katere prej ni bilo časa.

Kvačkanje mi pomeni predvsem sprostitev za dušo, lepo je pa tudi videti, kaj nastaja izpod tvojih rok in je viden končni efekt.

Za kvačkanje grba Komenda sem se prijavila predvsem zato, ker je to nekaj novega, je poseben izziv, ki združuje tako nas posameznike, ki bomo kvačkali, kot tudi vse občine v Sloveniji. Poleg tega bo ta velik projekt  prispeval tudi k prepoznavanju Slovenije v tujini ob vpisu v Guinnessovo knjigo rekordov. Veselim se začetka te akcije …

Silva Nadižar

Najbolj pogosta vprašanja

Upam, da ti bomo lahko olajšali odločitev in se nam pridružiš na največjem megalomanskem kvačkarskem izzivu.

Kaj pravzaprav bomo delali?

Skvačkali bomo 212 grbov za 212 občin Slovenije

Kaj moram znati, da se lahko pridružim izzivu?

Znati moraš skvačkati vetižno in šibično petljo in seveda moraš imeti veliko ljubezen do kvačke. 

Kje dobim grb za našo občino?

Načrte za izdelavo grba, prejo in še presenečenje dobite po pošti tik pred začetkom izziva. 

Kaj imam jaz od tega?

Večno slavo laughing tu in tam. wink

Ali se še kaj drugega pričakuje od mene?

Hvaležni ti bomo če nam boš pomagala pri promociji tega megalomanskega izziva v tvojem kraju. 

Pridruži se megalomanskemu vseslovenskemu kvačkarskem izzivu in skvačkaj grb občine.

 

Trenutno so vse občine zasedene, vendar si želimo tudi rezerve. Na povezavi na spodnjem gumbu se lahko prijaviš na seznam Zlate rezerve.