kvačkarice zasavske regije

4 občine

Predstavnica: Saša Vrankar

Vanja Pelc

Ivica Novak

Pozdravljeni! Sem Ivica, doma iz Žirov. Že od mladosti naprej se ukvarjam z ročnim delom: šivam, pletem, štrikam, delam gobeline, pečem in kvačkam. Sem upokojenka in ker imam rada izzive, sem sklenila, da bom poizkusila tudi tu. Lansko leto sem nakvačkala 366 hobotnic za naše male borce. Tudi to je bil izziv, ki mi je uspel, zato sem prepričana, da nam uspe. Moje geslo je: zdaj ali nikoli.. ZDAJ… s KVAČKO TI NI NIKOLI DOLGČAS … SREČNO!!!

7
Tanja Cilenšek

Saša Vrankar

Sem Saša Vrankar, rojena v Zasavju, v obdobju najlepšega dela življenja, ki si ga prijetno popestrim s kleklanjem, kvačkanjem, pletenjem, šivanjem in še z mnogimi ročnimi spretnostmi.

Moja ljubezen do ročnih spretnosti presega 30 let ustvarjanja. Sodelujem na razstavah, stojnicah, sejmih, pripravila sem že samostojno razstavo, udeležujem se raznih ustvarjalnic, ter sledim novim tehnikam dela.

7

Alma Jere

Prihajam iz največjega mesta v središču Slovenije, iz Litije. Kvačkati me že v otroštvu naučila stara mama in po nekaj letih premora sem ponovno začela kvačkati ob rojstvu mojih otrok, saj sem jim kvačkala kapice, jopice in copatke. Kasneje sem pričela kvačkati tudi ogrlice, obeske, angelčke….

Poleg sproščanja z ročnimi deli in branjem knjig, prosti čas najraje preživim z družino v hribih kjer skupaj spoznavamo skrite kotičke Slovenije.

Prijavila sem se za grb svoje občine Litija, a ker je bilo prijavljenih več kvačkaric, sem  se odločila za grb občine Hrastnik, ki je tudi del Zasavja.

Za prijavo na ta projekt sem se odločila iz radovednosti in izziva da skupaj zmoremo… zmoremo in pokažemo, da je  kvačkanje še vedno živo.

7