kvačkarice savinjske regije

31 občin

Predstavnica: Tatjana Lihteneker

Vanja Pelc

Marija Močnik

Sem Marija Močnik, stara bom 54 let. Rojena sem v Studenicah, to je občina Poljčane. Sedaj pa stanujem v občini Celje. Kvačkati sem se naučila pred 7 leti na YouTube, izdelala sem že ogromno izdelkov. Občudujem izzive, zato sem se prijavila na SLOVENIJA KVAČKA. Ta projekt je zanimiva stvar, saj se bo kvačkalo za 212 občin. Jaz bom kvačkala za svojo občino CELJE.
7
Vanja Pelc

Ana Ljubi

Sem Ana Ljubi, stara 56 let. Živim na 800 m nadmorske višine in uživam v naravi. Imam dva čudovita otroka, dve čudoviti vnukici in seveda zeta ter snaho.Trenutno sem še delovno aktivna, ampak ročna dela pa so moj hobi od rane mladosti. Naučila me je babica in mama, s katero še vedno izmenjujeva ideje in vzorce. Tudi jaz sem učila hčerko, še bolj pa je nadarjena 9 letna vnukica Leja, ki bo moje nasledstvo (vsaj upam). Najraje imam kvačko, včas pa tudi posežem po pletilkah, šivalnem stroju in rada poskusim kaj novega.
Za projekt Slovenija kvačka sem slučajno zasledila na spletu, prijavila sem se za grb Kozje. Veliko idej za moje izdelke dobim iz neta, nekaj naredim tudi po svoje in slike bodo povedale kaj več.
Veselim se projekta in komaj čakam da se začne.

Moje izdelke se lahko vidi na fb:

marjaustvarja in https://mojalbum.com/marja15

7
Vanja Pelc

Helenca Kuzman

Sem Helenca Kuzman in priznam, da kvačko vrtim samo nekaj zadnjih let. Že dolgih 35 let pa sem oboževalka pletilk in se od njih ne morem ločiti. Ročno delo je zame joga za možgane. Ko nekdo obleče in z veseljem nosi izdelek izpod mojih rok, je zadovoljstvo popolno. Kadar izdelujem izdelke za prodajo jih najdete tudi pod nazivom Noni, ker se v tem imenu skriva delček mojega otroštva in začetki pletenja.
Slovenija kvačka pa je izziv za vse nas in tudi zame in z veseljem prispevam svoj čas in voljo, da ga s skupnimi močmi izpeljemo.

Na fb me najdete kot Helenca Kuzman ali Trgovina Klopka, v izdelavi pa je še spletna stran.

7

Anita Manjić

Sem Anita in prihajam iz Rogaške slatine, sem ponosna mami dveh otrok in še bolj ponosna babica 4 vnukov. Kvačkanje me spremlja že iz osnovne šole in vedno znova odkrivam, da še je dovolj stvari, ki jih ne poznam in med njimi je tudi c2c. Za ta izziv sem se pa enostavno morala prijavit.

7
Vanja Pelc

Claudia Godler

Sem Claudia, rodila sem se v Kranju, ljubezen me je pripeljala v Rogaško Slatino kmalu pa bom občanka Podčetrtka.

Od kar pomnim se ukvarjam z ročnimi deli. Babica me je navdušila nad pletenjem. Naučila sem se klekljati, šivati gobeline in seveda kvačkati. Sedaj je kvačkanje zame sprostitev. Ne predstavljam si dneva brez kvačke. Ustvarjam pod imenom KVAČKALANDIJA. Velikokrat si zadam ˝nemogoče˝ izzive, zato sem se prijavila na izziv za kvačkanje grba.

Kvačkala bom grb občine Podčetrtek.

7
Vanja Pelc

Sonja Kos

Sonja Kos sem, v Velenju doma, srečno poročena s Tonetom,  sad najine sreče je sin Mitja, štejem rosnih 69 let. Zaposlena sem v najboljši firmi z redno plačo konec meseca (ZPIZ) že 9 let. Časa imam na pretek, zato se ukvarjam z ročnimi deli (kvačkanje, pletenje, šivanje, kuhanje, pečenje…), da mi ni dolgčas. Za  ustvarjalna dela me je navdušila in bila najboljša učiteljica moja mama in sem ji zeloooo hvaležna. Znala je povedati , da sem njeno učenje nadgradila in izboljšala, seveda sem na to ponosna. Naj fotografije povedo, če je res tako. Na izziv Slovenija kvačka sem se prijavila kar tako, saj Andrej Šifrer poje: Kdaj si zadnjič kakšno stvar naredil prvič? Zato stopimo skupaj in uresničimo ta izziv, saj zmoremo…

7
Vanja Pelc

Manca Grom

Sem Manca in prihajam z Vrhnike, trenutno pa živim v Taboru pri Vranskem, zato sem se tudi odločila za ta grb. Stara sem 22 let in sem študentka pedagoške fakultete univerze na Primorskem. Kvačkati sem začela med prvo karanteno, ko sem slučajno naletela na slovenski posnetek kvačkanja morske kepice. Šla sem k babici in rekla: “dej mi prosim dve preji pa kvačko, jst bom kvačkala!” 😄 

Od takrat naprej me kvačka spremlja skoraj povsod, najraje kvačkam igračke, rada pa si zadam nove izzive in kvačkanje grba je gotovo eden večjih.
7
Vanja Pelc

Štefka Petek Kovše

Naj se Vam na kratko predstavim. Ime mi je Štefka, stara sem 46 let in mama treh otrok(študenta, bodoče srednješolske in osnovnošolca). Sem zaposlena v prostem času pa mali multipraktik. Rada imam rože in vrtnarim, pečem pecivo, skuham kakšno marmelado ali skonzerviram sadje in zelenjavo. Z ročnimi deli sem se srečala že v otroštvu, najprej s pletenje. S kvačkanje pa v študentskih letih. Ker sem levičarska in se učila od desničarjev sem imela v začetku nemalo težav(pri ročnih delih, da nebo pomote). Danes pletem predvsem za dušo in sprostitev izdelke za družino in sorodnike.
Ker se rada učim in imam rada izzive sem se prijavila in sem vesela, da sem lahko del tega projekta in da bom kvačka la grb svoje občine Slovenske Konjice.
7
Vanja Pelc

Irena Božičko Petek

Sem Irena in prihajam iz majhnega kraja na štajerskem. Gaja pri Pragerskem. Že od mladih nog je kvačkanje veselje, ki sem ga z leti izpopolnjevala, ni pa edina stvar, ki mi zapolnjuje vsakdan. Zelo rada zaidem na domač vrt, postanem ob peki v kuhinji ali pa prosti čas preživim z vnuki . Navdih za svoje izdelke najdem v vsakodnevnih stvareh, predvsem v naravi. Najbolj uživam, ko kvačkam prtičke, velikokrat pa mi pot prekrižajo tudi želje domačih, ki si zaželijo kakšen kos oblačila zase. Ko sem še bila zaposlena, mi je kvačkanje in pletenje predstavljalo odklop in način sproščanja. Rada spremljam, kako moji izdelki dobivajo svojo vlogo in namembnost, kako se rodijo v življenje. Prav zaradi tega se veselim, da vidim, končen rezultat našega skupnega dela in posledično povezanosti.

7
Vanja Pelc

Maja Koprivec

Sem Maja Koprivec, stara 55 let, mama, babica in imam najlepšo službo, ki si jo medicinska sestra lahko želi. Delam v Ljubljanski porodnišnici. Že kot majhna deklica sem se zanimala za vsa ročna dela, ki me jih je učila mama. Najbolj uživam v kvačkanju, ker je tam moj svet, celo ene vrste meditacija, bi lahko rekla. Na projekt Slovenija kvačka sem se prijavila, ker me v življenju vodi moto, da smo ljudje skupaj močni in da zmoremo še tako težke izzive. Se veselim💚
7
Vanja Pelc

Zvonka Bratina

Sem Zvonka, stara  46 let, prihajam iz Celja, ponosna  mami odrasle hčere, zaposlena v računovodstvu, in seveda ljubiteljica ročnih del. Kvačkala bom grb za občino Ljubno.

Kvačkanje in pletenje je moj hobi, ki mi predstavlja sprostitev, vedno nove izzive in uporabne izdelke.

Nad projektom sem zelo navdušena, z veseljem bom sodelovala in pripomogla k prepoznavnosti Slovenije v svetu in pri   promociji ročnih del, saj kvačkanje  ni »kar  neki«,  ampak moderen  antistresen hobi oziroma sodobna ustvarjalna joga.

7
Vanja Pelc

Marija Franko

Sem upokojenka, stara 70 let. S kvačkanjm se ukvarjam že vse življenje. Najprej sem izdelovala izdelke za otroke, nato za vnuke.
Ob upokojitvi sem se včlanila v društvo upokojencev kjer sem zadnjih 8 let predsednica. Ustanovila sem sekcijo kvačkanja in pletenja kjer izdelujemo izdelke po lastnih željah in jih razstavljamo na tednih društva. Sodelujemo tudi z drugimi društvi v regiji.
7

Angela Gajšek

Sem Angela Gajšek stara 69 let kmečka ženska. Na vozičku že 20 let zaradi spastične tetrapareze imam tudi osteartrozo predvsem prstov na desni strani polovice.

Ob prostem času se ukvarjam z raznimi ročnim delom medtem spada tudi kvačkanje, kar mi pomaga pri gibljivosti rok. Ob delu se sprostim in si bistrim um.

 

Kvačkam razne stvari. Nekaj ji lahko vidite v galeriji izdelkov. To je samo malenkost, največ jih podarim za otroke, vnuke in nečake da bodo imeli spomin name – to mi veliko pomeni.

Pri izdelavi grba sem se veliko naučila in utrdila kako biti vztrajen.

Gelca