kvačkarice primorske -notranJske  regije

6 občin

Predstavnica: Sanja Habjanič

Vanja Pelc

Jožica Knafelc

Moje ime je Jožica, rojena brkinka, bo pa že kmalu pol stoletja kar sem v Pivki. Tri leta sem v penziji, ki sem jo zaslužila z delom na pošti. Vmes sva z možem spravila do kruha hčer in sina, sem ponosna babica dveh visokoraslih vnukov, z ročnimi deli pa se ukvarjam od malih nog. Jadranka mi je včeraj mimogrede navrgla da sem najstarejša od kvačkaric, ampak 66 res niso neka leta. V Pivki sem kot članica društva upokojencev prevzela vodenje ročnih del in zbrala skupino navdušenk, v večgeneracijskem centru smo začele s kvačkanjem hobotnic (hvala Tjaši za spodbudo in nasvete), nadaljevale smo z izdelavo igrač za tri otroške vrtce v občini. Sem polna idej in izzivov, zato smo jeseni doma izdelovale tople pletenine za Dom upokojencev v Postojni, videle pa smo se v pomočjo vodje VGCja po Zoomu. V vsako stvar vtaknem nos, zato sem se javila za kvačkanje grba občine. Če je zmogel naš Krpan Brdavsa bom pa tudi jaz en grb v C2C tehniki. No, zdaj vidite, zakaj penzionisti nimamo časa. Srečno vsem.

7
Vanja Pelc

Barbara Jenko

Sem poročena, mama dvem odraslim otrokom, stara 54 let, zaposlena kot profesorica športne vzgoje. Sem strastna popotnica in pohodnica (večkrat prehojen Camino) ter izdelovalka ročnih del ( kvačkanje, pletenje, vezenje, tatting, izdelovanje makramejev, tapiserij…). Ljubezen do ročnih del se prenaša iz roda v rod in to je tudi razlog, da sem se vključila v projekt Slovenija kvačka. Kvačkala bom grb domačega kraja Ilirske Bistrice.

7
Vanja Pelc

Marta Kernel

Sem Marta Kernel, upokojenka. Z družino živim v vasi Koče. Že kot otroka so me veselila ročna dela. Za to sem dobila navdih od moje mame. Poleg svoje družine, ki mi je na prvem mestu, sem zelo rada pletla in kvačkala. V času službovanja in ko so otroci odraščali, sem to delo nekoliko opustila. Ko sem se upokojila, sem začela ponovno z izdelavo ročnih del. Pridružila sem se VGC društvu Pivka kjer ustvarjamo  razne izdelke, ki razveseljujejo male nedonošenčke v Ljubljanskem UKC. Izdelujemo tudi izdelke za Zvezo prijateljev Mladine Ljubljana-Moste, ter za otroke v vrtcih v naši regiji in pletene izdelke za  varovance v domu počitka. Rada imam izzive, zato sem se prijavila za izdelavo grba občine Postojna.

7