kvačkarice posavske regije

6 občin

Predstavnica: Branka Golob

Vanja Pelc

Branka Golob

Moje ime je Branka Golob. Po poklicu sem grafičar, vendar nisem v delovnem razmerju. Sem mati dveh sinov in hčere, ponosna babica in strastna rokodelka. Z ročnim delom se ukvarjam že iz otroških let in sem bolj kot ne samouk. Vodim dva rokodelska krožka v občini Krško pod okriljem Ljudske univerze Krško in VGC – več generacijskega centra Krško.Veliko sodelujem v različnih prostovoljnih delavnicah, z ljudmi s posebnimi potrebami in z otroci med počitnicami. Za menoj je že vrsto razstav z obema skupinama ročnih del. Opravila sem tudi tečaj za usposabljanje mentorjev v izobraževanju starejših iz multimedijskega programa na daljavo. Na vseslovenski izziv v kvačkanju grba za posamezno občino sem se prijavila, ker je to tudi meni izziv, ker podpiram vse rokodelce ne glede na zvrst in tehniko dela, ker želim, da se širimo, da se pokažemo, da oživimo ročna dela in jim dovolimo dihati. Sama poučujem več različnih tehnik ročnega dela. Tako tehnike, ki so jih poznale že naše babice, kot novejše -kvačkanje, pletenje, vezenje, cvetje iz najlona, cvetje iz crep papirja, decoupage tehnika, tatting, ustvarjanje s perlicami, pergamano, risanje (s pasteli, akrili)… ZAKAJ? UŽIVAM V TEM! Vse neštete tehnike s pridom uporabljam, sprejemam naročila, ki jih do željenega roka tudi izpolnim. Da izdelke lahko prodajam, imam dovoljenje za ODD.
7

Ingrid Jelen

Sem Ingrid Jelen in kvačka mi je zapisana v genih. Prav tako pletenje, izdelovanje krpank(ročno, ne strojno), klekljanje in še kaj bi se našlo. Imam ODD in svoje izdelke tudi prodam. Nerada delam serijsko, ker je v vsakem izdelku delček mene. Kvačkam za dušo in veliko izdelkov tudi podarim.

7
Vanja Pelc

Sara K. Dobnikar

Sem Sara Kuhar Dobnikar in sem navdušena kvačkarica 🙂 Kvačkati sem se naučila pred dvema letoma, za to pa je zaslužen mlajši sin, saj me je prvih petelj naučila njegova vzgojiteljica ob uvajanju v vrtec. Po poklicu sem pravnica in delam kot vodja pravne službe, sicer pa sem mamica dvema sončkoma, Maksu in Izaku.
Najraje kvačkam oblačila, za odrasle in otroke, ustvarjam pa pod imenom SaraČara in imam na FB in IG tudi svojo stran s tem imenom, kjer predstavljam svoje izdelke. Kvačka me sprošča in pomirja, navdušuje me tudi občutek, kaj vse lahko človek naredi s svojimi rokami.
V projekt sem se vključila kot rezerva in neverjetno se mi zdi, da sem od vseh grbov v delo dobila prav grb občine Kostanjevica na Krki, saj je to rojstni kraj mojih staršev in od tam izhajajo moje korenine. Zato še toliko bolj upam, da bom svoje poslanstvo v tem projektu zares dobro uresničila. ♥️
7