kvačkarice podravske regije

41 občin

Predstavnica: Vanja Pelc 

Vanja Pelc

Vanja Pelc

Sem Vanja PELC – za projekt sem se odločila takoj v hipu, ker mi je zadeva zelo všeč. Sem upokojenka, vnuki so že večji in ne potrebujejo več varstva in tako imam kar nekaj časa za ustvarjanje. Me je pa pritegnilo predvsem kvačkanje c2c grba za mojo občino Benedikt.
V Benediktu živim kakih 15 let in ker se tukaj zelo dobro počutim, bi rada s svojim prispevkom pomagala do promocije moje občine.

No tu pa je še nekaj izdelkov. Jih imam kar nekaj, ampak vse razdelim 🙂

https://www.facebook.com/krbabi

 

7
Tjaša Štesl

Tjaša Štesl

Pozdravljeni.
Sem Tjaša, po rodu prekmurka, ki se je zaradi ljubezni preselila na štajersko. Kvačkala bom grb občine Kungota. Rada pečem, kuham in seveda … kvačkam! Kvačkati sem se naučila kot študentka, preko youtuba. Rada kvačkam vse živo, razen prtičkov.
Po poklicu sem socialna delavka in delam v domu upokojencev, tako da lahko svoj hobi vključujem tudi v delo 🙂

7

Irena Gabrovec

To je najtežje, predstaviti se🤔. Ljubezen do kvačkanja sega 15 let nazaj. Kvačkanje je zame sprostitev v prostem času. Sem zaposlena za polni delovni čas, kot voznica avtobusa na Arrivi v Mariboru.
Zakaj sem se prijavila na iziv? 🤔
Izzivi so mi všeč, tako kot vožnja avtobusa☺
7
Tanja Cilenšek

Simona Visenjak

Sem Simona Visenjak, poročena že 33 let. Mati dveh odraslih otrok, razveseljujeta pa me že dva vnuka. Kvačkam že čez 20 let. To mi je v veselje in sprostitev. Tu in tam pa sem kaj nakvačkala tudi za prodajo. V ta izziv me povabila prijateljica Vanja Pelc in me tudi prepričala. Tako sem se odločila. To bo zame prvi izziv in priznam, malo me je strah. Kvačkala pa bom za svojo občino Juršinci.

7
Vanja Pelc

Nataša Kozic Šic

Sem Nataša, stara 39 let, mamica 3 prečudovitih otrok. Dveh deklet, ki sta stari 18 in 16 let, ter sina starega 7 let. Prihajam iz Ptuja, najstarejšega Slovenskega mesta. Na Ptuju živim že več kot 10 let. Na Ptuj me je pripeljala moja ljubezen, moje korenine pa prihajajo iz Rogaške Slatine. Kraja, ki mi bo večno ostal v lepem spominu na otroštvo in mojo družino. Za projekt sem se odločila, ker rada sprejemam nove izzive in si postavljam nove cilje. Kvačkanje mi je kot sprostitev in nekakšen balzam za dušo. Za kvačkanje me je navdušila prijateljica in soseda Tanja. Je pa res, da je v naši družini že kvačkala prababica iz Dalmacije in že kot otrok sem imela željo po kvačkanju. Evo in sedaj sem tu. Naj ta tradicija ne umre in upam, da bom tudi moji hčeri naučila kdaj kvačkat. Kvačkala pa bom za občino Ptuj.
7
Tanja Cilenšek

Mira Mlakar

Sem Mira Mlakar, stara 56 let, poročena, imam sina in hčer, vnuka in vnukinjo, sem nezaposlena. V mlajših letih sem veliko pletla, sedaj pa raje kvačkam. To je na kratko od mene. Zelo se veselim izziva.

7
Vanja Pelc

Maja Kitek

Moje ime je Maja, stara sem 23 let in študiram informatiko. Zelo rada ustvarjam, pa naj bo to kvačkanje ali pa kaj druga. Za tale izziv bom ustvarjala grb občine Miklavž na Dravskem polju. Kvačkam že od svojega dvanajstega leta, tu pa tam sem kako leto zaradi posvečanja šoli tudi izpustila. Ponovno sem se navdušila sedaj, ko imam malo več časa za ustvarjanje. Ukvarjam se tudi z risanjem in plesom ob drogu – svoje življenje rada kdaj pa kdaj obrnem na glavo 😉
Več mojih izdelkov se lahko najde na povezavi
in
7
Tanja Cilenšek

Polona Gomboc

Jaz sem Polona. Stara sem 21 let in sem študentka na EPF, na smeri turizem. Kvačkala bom grb za občino Dornava iz katere tudi sicer prihajam. Kvačkati sem začela v času prve karantene, torej lani. Vsega sem se naučila s pomočjo youtuba in tudi pinteresta, ko enkrat začneš, ne moreš nehati laughing. Kvačkam vse živo, od igračk do majčk, pa tudi od prtičkov do odejic in torbic😊. Poleg kvačkanja se ukvarjam še z vezenjem.
K projektu sem se priključila sprva iz radovednosti, zdaj pa bolj z nekim ciljem, da se res pokaže da to ni hobi samo za »stare ome«, ampak tudi za nas mlade, ker se da iz kvačkanja naredit vsega boga, vsak izdelek je unikat, in verjamem, da tistemu ki ročna dela zna ceniti tudi veliko pomeni. Pa še sproščujoče je 😊

7

Petra Trofenik

Pozdravljeni, moje ime je Petra. Stara sem 45 let. Po poklicu sem gospodinja. S kvačkanjem se z veseljem ukvarjam že skoraj 20 let. Skvačkala sem nešteto prtičkov, orhidej, metuljčkov, kap, šalov, rokavic …
7
Tanja Cilenšek

Ljubica Šprajc

Sem Ljubica Šprajc. Kvačkanje mi je v veselje in sprostitev. Za kvačkanje grbov sem se odločila, da grem skozi še en izziv. Upam, da mi uspe. Predvsem se rada družim in izmenjujem sheme.

7

Klavdija Topolinjak

Sem Klavdija Topolinjak, učiteljica. Kvačkati sem začela letos. Kvačkanje je zame sprostitev. Rada ustvarjam iz različnih materialov. Najprej sem pričela s kvačkanjem trakov za mrzle zimske dni. Nakvačkala sem jih kar 11. Nato sem nakvačkala nekaj knjižnih kazalk za moje pridne bralce. Pred kratkim pa mi je uspelo nakvačkati tudi copatke. Pripravljena sem sprejeti tudi izziv kvačkanja občinskega grba.

7
Tanja Cilenšek

Natalija Golob

Moje ime je Natalija Golob. Stara sem… Mhm… Saj ni važno. 🤷‍♀️ Prihajam iz štajerskega konca. Sem mamica dvema šoloobveznima otrokoma, gospodinja, šefica (z možem imava prevozništvo in sobo pobega). V času karantene pa sem seveda pridobila nekaj novih služb. Nekatere mi gredo bolje od rok, kot druge. 😁
Kvačkam nekje 5 let. Sem samouk. Večinoma kvačkam po vzorcih iz Youtuba. Kvačkanje je moj hobi – ne znam še hitro kvačkati in komaj dohajam želje in darila za domače. 😁
Ko sem začela kvačkat so bili moji projekti zgolj kapice. Zdaj kvačkam kapice, trakove, poletne tunike, pončote, dekice, prte, LOL punčke.
Najraje kvačkam trakove, ker so hitro gotovi. 😁 Ko imam večje projekte, najraje delam več hkrati, ko se enega naveličam, lahko presekam z drugim.
Poleg kvačkanja zelo rada zbiram (kupujem) volno in prejo, ter zbiram (kupujem) navodila za kvačkanje naslednjih projektov – 90% jih najbrž ne bom nikoli delala, ker ne bo časa 😁

 

7

Majda Vrbanič

Sem Majda Vrbanič iz Ptuja. Imam tri čudovite sinove in snahe, ter dva vnuka in vnukinjo. Sem 61 letna upokojenka in seveda zelo rada kvačkam. Naučila me je že v otroštvu moja mama, kakor tudi pletenja in šivanja gobelinov. Kvačkanje, vsaj zame, je ena zelo lepa sprostitev. Kvačkala bom grb občine ZAVRČ!

7

Barbara Solatnik

Prihajam iz Malečnika pri Mariboru.
Moje korenine so povezane kar precej tudi s Slovenj Gradcem. S kvačkanjem se ukvarjam približno 16 let. Brez kvačke ne gre, spremlja me povsod, tudi na dopustu.
Včasih je ob naporni službi in dveh najstniških hčerkah to malo težko, ampak se trudim, da mi uspe.🙂
Rada tudi kaj dobrega spečem.

7

Andreja Jelenko

Sem Andreja. Stara sem 47 let in prihajam iz male vasi Preloge, v občini Slovenska Bistrica. Sem poročena, mama 8 letni hčeri in 24 letnemu sinu, ki se je že odselil na svoje.
Kot malo punčko me je kvačkanja in pletenja naučila stara mama.
Delam kot prodajalka. Kvačkanje mi je že od nekdaj sprostitev, da pa je to kot joga, pa sem izvedela mnogo pozneje.
Kvačkala bom grb občine Oplotnica.

7

Bernarda Potočnik

Sem Bernarda iz Sv. Ane v Slovenskih goricah. Vedno nasmejana in polna pozitivne energije. Sem amaterska igralka, gasilka, turistična vodnica, aktivna članica različnih društev, saj me delo v društvih že od nekdaj veseli. Ročne spretnosti so mi bile tako rekoč položene v zibelko, saj je bil oče mizar, mama pa je zelo lepo šivala. Poklic, ki ga še opravljam je tudi takšen, da so ročnespretnosti dobrodošle. Kljub temu, da živim na deželi, kjer dela ne zmanjka, najdem čas za svoje ustvarjanje. Tako pletem, kvačkam različne stvari, izdelujem nakit, šivam iz različnih materialov, ustvarjam v različnih tehnikah in iz različnega materiala. Lotim se tudi betona in lesa. Skratka, vse kar mi pride pod roke, dobi novo obliko in vrednost. Vedno hočem nekaj novega. Takoj, ko sem zvedela za ta projekt sem si rekla: Super, to pa je nekaj za  mojo dušo.

7

Ksenija Cebek

Sem Ksenija, stara 46 let in prihajam iz občine Hajdina. Sem poročena in mama štirih otrok (hči in trije sinovi). Zaposlena sem kot prodajalka v manjši trgovini. Kvačkanja in pletenja me je že zelo zgodaj naučila mama. V drugem razredu osnovne šole sem si spletla svoj prvi pulover. Kasneje sem kvačko in pletilke zamenjala za šivalni stroj. Za sodelovanje pri projektu sem se odločila takoj, ko sem slišala za njega, saj mi to predstavlja nov izziv.

7

Vanda Forstner

Sem Vanda Forstner iz Lovrenca na Pohorju, stara 57 let.
Kvačkati in štrikati sem se naučila že kot otrok, saj je moja mama obvladala vse. Potem nikoli nisem našla časa, da bi se lotila kakšnega projekta.
Ko pa sem si v marcu 2020 zlomila kolk in nisem več vedela kaj naj še počnem, da mi mine čas, sem poizkusila kako bi bilo leže kvačkat. In tako sem vzela prejo, ki je bila v moji omari še iz Jugoslavije in začela kvačkati. Vzorce in navdihe najdem na Pinterestu in YouTube-u. Moj prvi izdelek je bil poletni pončo, potem pa sem se lotila dolge poletne obleke. Takrat sem dobila povabilo v skupino kvačkaric in ko je Jadranka Smiljić začela zbirati kvačkarice za grbe slovenskih občin, sem se takoj prijavila. Strašno imam rada nove izzive, saj tako preizkušam moje meje.
Moj trenutni projekt je odeja, ki bo postala jopica.

7

Darinka Majcen

Sem upokojenka, stara 59 let. Poročena in ponosna mama hčere in sina ter babica 4 vnukov. S kvačko sem prijateljica že 45 let. Ob kvačkanju se sprostim, skrbi izginejo. Me pa veselijo vsa ročna dela: pletenje, vezenje gobelinov, prtov, delam slike z kamenčki-diamond, skratka vse me zanima. Rada tudi pečem sladice, gobarim, kolesarim… Takoj, ko sem na spletu opazila izziv za kvačkanje grbov, sem brez premisleka izpolnila prijavnico, kajti to je tako zanimiv izziv, da bi bil greh ga izpustiti. Vem da smo slovenske ženske sposobne izpeljati ta projekt pod tako dobrim vodstvom g. Jadranke in njenih pomočnic. Sem iz občine Ormož, vendar bom kvačkala grb občine Sveti Tomaž. Dokažimo, kaj zmore naša mala Slovenija in njene predstavnice ženskega spola. DAJMO DEKLETA, MI TO ZMOREMO. 💖💞

7

Irena Žganjar

Sem Irena. Zaposlena, mama 3 otrok, ki so že »veliki« 😊 Že od otroštva me spremlja ustvarjanje ( pletenje, kvačkanje, šivanje, …), žal ima dan velikokrat premalo ur, da bi lahko naredila vse, kar bi si želela . Rada imam izzive, zato sem se tudi takoj odločila sodelovati pri tem projektu. Me sprašujejo zakaj? Odgovor je popolnoma enostaven: ZATO. Kot vse ostale ustvarjalke, tudi jaz v svoje izdelke dam del svoje duše in ustvariti takšen izdelek za svojo občino je enostavno ponos, nekaj, kar bo ostalo za nami.

Nekaj mojih izdelkov lahko pogledate na:

https://www.facebook.com/larinaustvarjalnica

Sem vesela in ponosna, da bom sodelovala pri tem projektu.

7

Karmen Požar

Sem Karmen Požar, rojena na Ptuju 19.3.1971. Sem trgovka v Lidlu, mamica dvema odraslima hčerkama. Imam enega vnukeca, eden prihaja kmalu. V svojem prostem času hodim v hribe, nad 2000m, obožujem morje, kolesarim in seveda kvačkam.

7

Marijana Šeruga

Sem Marijana, mamica dveh prekrasnih (in že odraslih) hčera. Na moje veliko veselje so mi naziv babi podarili vnukinje in vnuki.
Prve zanke kvačkanja sem naredila že v osnovni šoli pri uri gospodinjstva. Mimogrede, kvačko, s katero sem pričela delati svoje prve pentlje, še zmeraj najraje uporabljam. Večje izdelke sem začela izdelovati v nosečnosti prve hčere. Vmes sem kvačko dala kar malo na “stranski tir”, vse dokler nisem postala babi. Od takrat naprej pa me spremlja skoraj vsakodnevno. V veliko veselje mi je, da že tudi vnukinja vrti kvačko.
Prav kvačkanje pa je velikokrat tisti poglavitni razlog, da boste od mene, odkar sem upokojena, dobili odgovor “nimam časa” :). Res uživam v izdelavi izdelkov. Le če opravljaš delo s srcem in strastjo, si lahko srečen. S tem osrečiš tudi druge in jim narišeš nasmeh na obraz.
Na izziv Slovenija kvačka, sem se prijavila za občino Duplek, ki je že skoraj dve desetletji moj domači kraj.

7

Monika Ferš

Sem Monika Ferš, stara sem 46 let in prihajam iz najmanjšega mesteca v Sloveniji – Ruše. Zelo sem ponosna, da lahko sodelujem v takšnem masovnem izzivu, ki nas bo povezal skupaj kot državo, ne glede na to iz katerega konca prihajamo. S kvačkanjem sem se ukvarjala že od mladih let, vendar se s tem ukvarjam bolj intenzivno zadnjih 8 let. V kvačkanju zelo uživam ter sprostim svoje misli in samo sebe, sploh po napornih dnevih v službi.

7
Tanja Cilenšek

Nevenka Božičko

Stara sem mladih 36 let. Mama treh otrok, dve hčeri (16 in 10 let) in enemu sinu (4leta). Sem 80% invalid, bolezen nog. A zaradi tega imam pač v rokah več moči. Brez zaposlitve. Pletem od svojega 10 leta, kvačkam pa od 25 leta. Sicer raje pletem,saj nastane mehkejši izdelek. Svojim otrokom sem veliko naplela, ko so bili še majhni. Zdaj samo kape in šale. Kvačkam pa bolj unikaten, kar se spomnim. Imam pa problem, da še ne končam, pa mi že druga stvar roji po glavi.
7

Suzana Perko

Sem Suzana Perko. Moj dom so prelepe Slovenske Gorice, del srca pa je ostal na obali, kjer sem preživela otroštvo .

Kvačkanja in pletenja me je učila moja zlata soseda Julka Emeršič v Kopru, ko sem bila stara 10 let. Torej s presledki ustvarjam že polnih 47 let . Res je, da sem polovico tega obdobja pletla, kvačka me je prevzela zadnjih 20 let, odkar sva z mami, ki je bila tudi navdušena kvačkarica, ustvarjali skupaj. Imam dva odrasla otroka in zlato vnukinjo.

Izziv izdelave grba je zame velika čast, pa tudi strah, da ne bi zmogla. Ker pa vem, da kvačkarice vedno držimo skupaj in si pomagamo, upam, da bo šlo.

7

Simona Vuk

Sem Simona, stara sem 34 let. Kvačkanja sem se naučila v osnovni šoli in od takrat kvačkam laughing . Trenutno največ kvačkam žirafice, ki se jih ne naveličam. Sem mamica 3 otrokom, najmlajša je stara 7 mesecev…oooo,jaa,jeseni bo zelo pestro wink A se izziva že zdaj zelo veselim in niti pomislila nisem, da se nebi prijavila.

7

Tilka Cehtl

Sem Tilka Cehtl. Že prej sem se ukvarjala z ročnimi deli, kot upokojenka pa še več. Rada kvačkam, izdelujem nakit in voščilnice v raznih tehnikah, naučila sem se tudi osnov klekljanja, veliko hodim in sem obsedena z drožomanijo. Sem ustanovna članica študijskega krožka Spretni prsti podeželja Pesnica že od 2005. leta. Veselim se sodelovanja pri novem projektu kvačkanja grba občine Pesnica.

7
Tanja Cilenšek

Zorica Radovanović

Sem Zorica, stara sem 54 let. Pred enajstimi leti sem se iz Srbije preselila v Slovenijo, živim v občini Majšperk in sem zaposlena v računovodstvu. Največje zadovoljstvo mi predstavlja kvačkanje, česar me je naučila moja babica. Slovenija je moja druga država in vesela sem, da lahko sodelujem v tem velikem projektu. Še bolj me pa veseli to, da bom izdelala grb svoje občine Majšperk.

7

Beti Tomašić

Pozdravljeni,da se malo predstavim. Sem Beti, stara 42 let, ker rada kvačkam že od otroških let, bo zame kvačkanje grba velik izziv,saj me je to pritegnilo in se vedno rada kaj novega naučim. Upam da nam bo ta izziv uspel in se ga zelo veselim, lp Beti

7
Tanja Cilenšek

Marjana Zorko

Vsekakor pa ne pozabim na prosti čas, na vsak trenutek, ki ga izkoristim zase in za svojo družbo.

Uživam v branju ter v ustvarjanju. Pa naj bo to majhna pozornost ali velik podvig. Papir ali volna, vse ima svoj namen.

Izziv kvačkanja grba me je zelo pritegnil. Kljub temu da ne kvačkam domačega grba občine Cerkvenjak, bom s ponosom ustvarila grb občine Videm.

Komaj čakam da se podamo na skupno ustvarjalno pot.

7
Tanja Cilenšek

Kristina Čefarin

Sem Kristina, invalidsko upokojena.

Kvačkala bom grb Cirkulane. Za SLO kvačka me je priporočila prijateljica Dragica, Vanja Pelc prepričala in ker mi to predstavlja izziv zmogljivosti sem se prijavila.

Te tehnike sem se morala kar hitro naučit. Sicer zelo rada kvačkam nekaj tudi sama narišem.

Pri 35 letih sem zbolela za MS (multiplo sklerozo) moje delo je precej omejeno in upam, da mi izziv uspe, čeprav mi desna roka pogosto zataji.

LP vsem udeležencem Kristina Čefarin

7
Tanja Cilenšek

Tanja Masten

Delam v računovodstvu, tako da je moje delo za računalnikom in vedno pod nekim “tempom”….., sedaj DDV, sedaj zaključek meseca………… Tako da me ročna dela, kot so kvačkanje in pletenje prav sprostijo in se lahko vsaj za kakšno urco “odklopim” od drugih misli. Rada ustvarjam, zato imam zelo rada praznike, da lahko delamo okraske z otroci, pa naj si bo to valentinovo, Velika noč ali Božič, samo da imamo razlog za ustvarjanje. Rada sem v družbi pozitivnih ljudi, ki se še znajo nasmejati iz srca, se pohecati na svoj račun in uživati v danem trenutku.. Kar se da, svoj prosti čas namenim otrokom in upam, da bom lahko svoje hobije in znanje nekoč prenesla tudi na njih.

7