kvačkarice osrednjeslovenskE regije

25 občin

Predstavnica: Emi Gregorčič

Tanja Cilenšek

Špela Grohar

Moje ime je Špela, stara sem 32 let in prihajam iz prelepe Gorenjske. Najbolj me opišejo besede: nasmejana, trmasta (kar pri kvačkanju pride zelo prav), ustvarjalna.
Kvačkanje mi je všeč že od nekdaj, sama pa sem začela kvačkati pred dvema letoma. Najraje nakvačkam igračke, stenske in ostale dekoracije, obeske.
Za kvačkanje sem navdušila tudi svojega moža in sedaj ustvarjava skupaj.
Zelo sem ponosna, da bom za naš kvačkarski podvig naredila grb naše prestolnice, Ljubljane.
Več mojih izdelkov lahko vidite na mojem Instagram profilu: https://www.instagram.com/spela.grohar/ 
7
Vanja Pelc

Emi Gregorčič

Sem Emi Gregorčič, stara  67 let in  upokojena učiteljica matematike in fizike. Vedno sem rada ustvarjala za otroke, sedaj pa so ročna dela moja ljubezen. Svojo strast prinašam tudi na vnuke, občasno pa imam tudi delavnice. Kvačkanje grba pa mi je še poseben izziv in sem vesela, da bom lahko delala s  to skupino.

 

 

 

 

 

7
Vanja Pelc

Romana Dermota

Sem Romana, mamica dveh prekrasnih, čudovitih deklet, starih 13 in 7. Prihajam iz Kopra, moj rojstni kraj pa je prelepo srednjeveško mesto, kjer se je princeska zaradi svoje zlobe spremenila v pol kačo – seveda, Kamnik, ki mi bo ostal vedno v najlepšem spominu.
Za projekt sem se odločila, ker rada sprejemam nove izzive in si postavljam višje cilje, kar pa ta projekt zame je … Poleg tega kvačkanje meni predstavlja sprostitev, čas zame in za moj mir. Tudi partner ima takrat več prostega časa zase, saj ko kvačkam, ima on popolni mir …
Kvačkam ljubiteljsko, najrajši pa kvačkam ravno c2c tehniko in pa razno cvetje – orhideje in vrtnice, ki krasijo že marsikatero sobo mojih kolegic in njihovih znancev.
7
Tanja Cilenšek

Silva Nadižar

Sem Silva Nadižar, sicer rojena Kamničanka, v Komendi pa živim že 38 let. Sem poročena in mama odraslemu čudovitemu sinu. Kot mlajša upokojenka sem ponovno obudila nekatera ročna dela, za katere prej ni bilo časa.

Kvačkanje mi pomeni predvsem sprostitev za dušo, lepo je pa tudi videti, kaj nastaja izpod tvojih rok in je viden končni efekt.

Za kvačkanje grba Komenda sem se prijavila predvsem zato, ker je to nekaj novega, je poseben izziv, ki združuje tako nas posameznike, ki bomo kvačkali, kot tudi vse občine v Sloveniji. Poleg tega bo ta velik projekt prispeval tudi k prepoznavanju Slovenije v tujini ob vpisu v Guinnessovo knjigo rekordov. Veselim se začetka te akcije …

7
Vanja Pelc

Gerčar Ana

Sem Ana Gerčar, magistrica prof. predšol. vzg., zaposlena kot vzgojiteljica v vrtcu. Svoje delo rada opravljam, saj mi omogoča udejstvovanje v vseh hobijih in interesih, ki jih imam sama. Zanimanje za raznovrstna področja me pripeljejo do raziskovanja, kar pa v veliki meri skušam posredovati tudi našim najmlajšim, ki z otroško igrivostjo sprejemajo nova spoznanja in spretnosti. Kvačkam in pletem že od otroških let; veselje do ročnih spretnosti pa rada prenašam tudi na moje tri otroke, mož pa jih, obdane z novimi kapami, jopicami ali trakovi, z navdušenjem fotografira. V svojem življenju si velikokrat zadam kakšen nov izziv, kar je razlog za prijavo na kvačkarski izziv Slovenija kvačka.

 

 

 

 

 

7
Tanja Cilenšek

Andreja Kristan

Sem Andreja, stara sem 28 let, prihajam iz okolice Ajdovščine, živim pa že več kot 5 let v Logatcu. Sem poročena in sem mamica 5 mesečnemu sinu. Obožujem živali, nekateri bi rekli, da imam mini živalski vrt 😁. Kvačkam že nekje 10 let, prvo se mi je zdelo to zelo težko in nemogoče se naučiti, dokler nisem poskusila in ugotovila, da sploh ni tako težko. Najprej sem kvačkala bolj v zimskem času, krajši dnevi in mraz, lani sem pa začela bolj resno in imam namen začeti svojo pot na tem področju. Ustvarjam pod imenom Unicorn handmade by Andreja. Trenutno delam ljubiteljsko in če me kdo prosi, da kaj naredim se tega z veseljem lotim☺️. Moj največji izziv je bila odeja s C2C tehniko, ker je nisem nikoli poskusila in namesto, da bi izbrala lahek motiv, sem izbrala kar zmajčka, ampak mi je uspelo ☺️

Najdete me na:
https://www.facebook.com/UnicornHandmadebyAndreja

7
Vanja Pelc

Anica Batis

Sem Anica Batis, stara 71 let in prihajam iz Trzina. Prijateljica me je opozorila na akcijo kvačkanja grbov in ker je bil trzinski grb še prost, sem se odločila za sodelovanje. Rada delam z volno, sploh če je izdelek uporaben oz. je v ozadju poseben namen. Veselim se izziva.

7
Tanja Cilenšek

Anica Križman

Sem Anica Križman, žena, mama, po poklicu medicinska sestra. Delam v zobni ordinaciji, kot zobna asistentka. V prostem času šivam, kvačkam, pletem, vozlam, berem … Kvačkanje me sprošča. Osnovne pentlje me je naučila teta Julijana. Svoje izdelke podarim, C2C tehniko se učim.
Dodelili so mi Grb občine Šmartno pri Litiji.To bo zame velik izziv.

7
Vanja Pelc

Milena Jakič

Sem Milena Jakič, srečna babica. Kvačkam, ker me to sprošča in si zapolnim čas. Največ kvačkam za svoje vnuke. Za projekt sem se odločila, ker je to moj preizkus poguma. Kvačkala bom grb svoje občine, Dobrepolje. Uspelo nam bo!

7
Tanja Cilenšek

Majda Peterka

Sem Majda Peterka, upokojenka , stara 62 let, stanujem v Lazah pri Dolskem. Kvačkala bom grb občine Dol pri Ljubljani.
Za kvačkanje me je navdušila učiteljica Boža v drugem razredu osnovne šole. Poleg kvačkanja tudi pletem, klekljam, vezem, pečem in še kaj bi se našlo. Vedno mi primanjkuje časa za vse dejavnosti s katerimi se ukvarjam.

7
Vanja Pelc

Jelka Janež Tavčar

Moje ime je Jelka. Že 24 leto je moj dom na Pijavi Gorici v občini Škofljica. Tu živim z možem, sinom in hčerko. Sicer prihajam iz prelepe vasice Globel pri Sodražici. Tu sem se v osnovni šoli naučila kvačkati, za kar se moram zahvaliti tedanji učiteljici, ga. Cvar. Začela sem s prtički, zadnja leta pa zlasti kape, klobuk in podobne drobnarije. Med večjimi izdelki pa sem najbolj ponosna na zavese in odejo.

Rada kvačkam tako projektno, kot primeroma ob tem izzivu kvačkanja grbov Slovenije. Moj cilj je/bo (s)kvačkati grb občine Škofljica. Veselim se in hkrati imam tremo. Vendar verjamem, da mi/nam bo uspelo. Da bo kvačka jeseni tekoče tekla, pa me že čaka volna za odejo, ki bo rojstnodnevno darilo, narejena po c2c tehniki.

7
Tanja Cilenšek

Šeća Seferagić

Sem 52 letna Šećira Seferagić po rodu iz BiH, soproga,mamica in tašča. Živim v Ljubljani 29 let.
Po naravi sem družabna, pozitivna in vesela oseba.Moje strasti so poleg kvačkanja,kuhanje,vezenje,pletenje.šivanje …
Rada sodelujem pri skupinskih projektih: Projekt -hobotnica, izdelava copatk za Ljubljansko porodnišnico. Ko pa še stem privabim nasmeh pri nekomu me to še bolj izpopolne. Zelo se veselim izziva in izdelave grba, ki mi je dodeljen – LUKOVICA….

7
Vanja Pelc

Lidija Marinč

Sem Lidija Marinč, stara bom 50 let, živim v občini Kostel, v majhni vasici Jakšiči. Kvačkati sem se naučila že v osnovni šoli, od svoje prababice, iz raznoraznih revij … V prostem času najraje vzamem v roke mojo prijateljico kvačko in skupaj izdelava različne stvari (prtičke, zavese, orhideje, dekice … ). Z veseljem sem se udeležila projekta Slovenija kvačka.

7
Vera Hribar

Vera Hribar

Vera Hribar upokojenka

Sem Vera Hribar iz občine Ivančna Gorica, poročena 47 let. Imam hčer in sina ter 6 vnukov. Za projekt me je navdušila Renata, predsednica društva Papirčkarice katerega članica sem. Tehnika c2c mi je bila čista neznanka. Ampak, kjer je volja je tudi pot. Kvačko v roke in trening. Ker pa sem bila za občino Ivančna Gorica prepozna, bom kvačkaka grb občine Vodice.
Lep pozdrav in uspešno kvačkanje. Vera
7
Vanja Pelc

Vladka Kržič

Moje ime je Vladka in živim na Brezovici. Sem mamica dveh otrok, starih 4 in 10 let. Pred 6 leti sem si izpolnila željo in se naučila kvačkati. Rada tudi pletem in šivam, ampak kvačka je še vedno glavna meditacija. Najraje izdelujem igrače in oblekice za punčke. Vesela sem da sem se projektu pridružila med prvimi in sem lahko izbrala grb moje občine. 

7
Vera Hribar

Alenka Bajec

Sem Alenka Bajec iz Prvačine, goriška občina. Imam 37 let, po poklicu sem poslovna sekretarka. Trenutno brezposelna. Kvačkam 8 let. Na akcijo sem se prijavila, ker mi to predstavlja nov izziv, saj c2c tehnike nisem še nikoli kvačkala. Komaj čakam, da vidim končni izdelek. 🙂

7
Darja Kolar

Darja Kolar

Sem Darja Kolar. Upokojenka, babica in prababica. Prihajam iz Velenja. Ker je bila moja občina že zasedena sem se odločila da vseeno sodelujem v projektu in tako bom kvačkala grb občine Črna na koroškem, ker tam živijo zetovi sorodniki. Babica in strici. V prostem času se ukvarjam z ročnimi deli kot so vezenje, pletenje in kvačkanje.

7