kvačkarice obalno – kraške regije

8 občin

Predstavnica: Antonela Rajkovačić

Tanja Cilenšek

Antonela Rajkovačić

Sem Antonela, stara (še malo) 32 let iz Ankarana, mamica dveh čudovitih punčk. V prvi nosečnosti se je rodila moja ljubezen do kvačkanja. Osnove sem naučila prek youtube, ter začela počasi realizirati moje vizije. Ker obožujem izzive in komplicirane projekte, sem začela ustvarjati kvačkana oblačila, obleke … Ustvarjam pod imenom Pletinella, ter sodelujem na modnih revijah s kvačkanimi kolekcijami. Obožujem obleke, unikatnost in to je tisto kar predstavljajo moje kreacije: ženstvenost, glamur, elegantnost. Delam obleke za posebne dogodke, ali pa obleke za na plažo. Vedno so posebne. Ker obožujem izzive, sem se odločila za izziv kvačkanja grba občine Sežana. Ta izziv je pravi zame, da naredim spet nekaj posebnega, ter da spoznam še ostale kvačkarice iz naše lepe dežele.
https://www.facebook.com/pletinelladesign/

7
Tanja Cilenšek

Urška Semenič

Sem Urška, stara 27 let, ljubiteljica narave in ročnih del. Vsi, ki me poznajo vedo, da že od nekdaj rada ustvarjam. Kvačkanja me je učila babica že v otroštvu in zame ta hobi sedaj predstavlja najboljšo terapijo. Izdelujem prav vse – od manjših obeskov pa do večjih odejic.

Zelo se veselim sodelovanja v projektu, saj bom kvačkala grb za mojo občino Ankaran. Gre za izziv, ki ga preprosto moram sprejeti. Želim pomagati deliti sporočilo, da kvačkanje ni nekaj, kar bi le naše babice počele, temveč gre za zabaven, sproščujoč in moderen hobi, ki je tudi pri mlajših vse bolj priljubljen.

Več o meni in mojih izdelkih: https://www.instagram.com/squicknot/

 

7
Tanja Cilenšek

Lora Stokuća

Rojena sem na Hrvaškem, v dolini Neretve. Od svojega 1. leta pa živim v Kopru. Stara sem 56 let, mati in po poklicu policistka (še malo… 😁). Z ročnimi deli me je v zgodnji mladosti spoznala moja mama. Najprej sem dolgo let pletla (kvačko sem uporabljala le za sestavljanje pletenih
delov skupaj), pred štirimi leti pa sem odkrila čarobni svet kvačkanja. Od takrat sem s kvačkanjem zasvojena, to je zame idealna sprostitev po stresni službi.
Za ta izziv sem se odločila predvsem zato, ker je ta mala državica že tolikokrat dokazala, da zmore veliko. Pa naj bo še tokrat tako!
Kvačkala bom grb občine Piran. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo!

7