kvačkarice koroške regije

12 občin

Predstavnica: Suzana Šapek

Suzana Šapek

Sem Suzana Šapek.
Stara sem 45 let in živim v Prevaljah. Sem poročena in imam dva čudovita otroka. Stara sta 20 in 24 let. Imam tudi tri pse. Zaposlena sem v Avstriji kot natakarica. S kvačkanjem se ukvarjam že več kot 30 let, saj mi le-ta daje občutek, ko se lahko odklopim od vsakdanjih stvari.
Poleg kvačkanja se ukvarjam še z drugimi ročnimi spretnostmi kot so štrikanje, šivanje in ustvarjanje drugih ročnih izdelkov.
Za Slovenija kvačka sem se prijavila, ker mi to predstavlja en nov izziv. Občudujem izzive in sem vedno pripravljena na kakšno novo stvar. Je pa tudi res, da je ta projekt resnično zanimiva stvar, saj se bo združilo 212 občin in tako lahko pokažemo, da kot Slovenija, ki je tako majhna država zmore zelo veliko. Ne samo v športu ali kakšni drugi zadevi, temveč tudi v kvačkanju, ki je žal v danasnjih časih premalo cenjeno.
Moja povezava do fb strani je:

https://www.facebook.com/suzana.gostencnik

7

Gordana Rek

Sem Gordana in prihajam iz Maribora. Kvačkala bom grb občine Dravograd, saj imam pa nekaj koroških korenin. Sicer pa se z raznimi ustvarjalnimi zadevami ukvarjam že od otroštva. Največ pletem in kvačkam, pa tudi ustvarjam iz papirja in drugih materialov. Idej po ustvarjanju in učenju novih tehnik je veliko, a žal je premalo časa, da bi vse uresničila.

7

Judita Kotnik

Judita Kotnik, roj. 5.9. 1962, živim v Občini Ribnica na Pohorju, v naselju Josipdol, ki je iz zgodovine znan po glažutarstvu in po kamnoseški dejavnosti, sedaj pa je tu le še delujoči kamnolom.

Sem poročena, imam dva odrasla otroka in dva vnuka. Zaposlena sem kot svetovalka na upravni enoti. Imam precej hobijev in sem vključena v skoraj vsa društva v kraju. Sama pa kot predsednica vodim KO Rdečega križa v naši občini. Vključena sem v Ročnodeljsko društvo Pohorska zarja, kjer sem se naučila brati vzorce za kvačkanje, sicer pa sem se večine ročnih spretnosti naučila že v prvih razredih osnovne šole pri ročnodeljskem krožku. Kvačkam zvečer ob spremljanju TV programa. Kvačkala sem prtičke, zavese … sedaj pa se pogosto lotevam tudi oblačil.

7

Marija Skaza

Sem Marija Skaza, večina me pozna pod imenom Marička. Prihajam iz Vuzenice, lepega kraja, razpetega med reko Dravo in Pohorjem.
Sem hčerka, mama, žena in babica. Po duši sem ustvarjalka, saj v vsakem materialu vidim možnost predelave. Čeprav je papir v večini mojih izdelkov glavni material, zadnje čase vse bolj posegam po materialih, kot so blago in različne vrste prej. Rada papirčkam, šivam, pletem, kvačkam, ustvarjam nakit, pečem torte in slaščice… Vse me pritegne in moram preizkusiti različne tehnike ustvarjanja.
Za sodelovanje v izzivu sem se odločila predvsem zaradi tega, da prikažemo ljudem, da kvačkanje ni domena starejših žensk, da je kvačkanje še vedno živo. Hkrati pa sem ponosna in mi je v čast, da bom lahko skvačkala grb Občine Vuzenica.

7

Saša Finžgar

Sem Saša Finžgar, stara sem 32 let in prihajam iz Raven na Koroškem. Kvačkala bom grb svoje občine, to je občina Ravne na Koroškem. Za ta projekt sem se odločila, ker mi predstavlja nov izziv, da dokažemo, da je kvačkanje še vedno živo in da ni to delo samo za »babice«.
Kvačkati sem se naučila pred približno 10 leti, sem pa prej vedno opazovala mamo kako ustvarja čudovite izdelke. Najraje kvačkam kape in otroške igrače. Sodelujem tudi pri Projektu Hobotnica, kjer se kvačkajo majhne hobotnice za nedonošenčke.

7

Darja Kolar

Sem Darja Kolar, upokojenka, babica in prababica, stanujoča v Velenju. Kot je razbrati iz slike sem trenutno na berglah. V prostem času pa se ukvarjam z ročnimi deli kot so vezenje, pletenje in kvačkanje. Kvačkala bom grb občine Črna na Koroškem, ker tam živijo zetovi sorodniki. Projekta se že zdaj zelo veselim.

7