kvačkarice goriške regije

13 občin

Predstavnica: Helena Sever

Helena Sever

Prihajam iz Spodnja Idrije, sicer rojena »GORENKA«, moje korenine segajo prav v Idrijo. Sem ljubiteljica narave in ročnih del. Sem zaposlena in moj prosti čas je rezerviran za različna ročna dela, petje v zboru (na žalost man je korona vse postavila na glavo), sem aktivna članica TD Fara, ker pa se klekljati spodobi za naše konce, sem članica »pr´farskih« klekljaric, kjer se učim izdelave čudovite idrijske čipke. Rada delam tudi z otroki, zato sem prostovoljka pri ZPM Idrija. Najrajši pa se s prijateljico potikam v naravi, po bližnjih gričih. Narava in kvačka sta zame velika sprostitev, odklop od ponorelega sveta!

7

Danijela Zonta

Prihajam iz obalno kraške regije, natančneje iz občine Sežana. Stara sem 55 let, po poklicu sem prometnica na železniški postaji v Sežani.
Kvačkam od svojih malih nog, bolj resno pa sem poprijela za kvačko, pletilko v 20 letu svoje starosti, ko sem pričakovala prvega otroka. Od takrat se je nabralo kar veliko ur ob teh ročnih delih. S kvačkanjem in pletenjem sem se začela ukvarjati najprej zato, da sem naredila nekaj izdelkov za otroke, potem pa kar iz veselja in za pomiritev ter sprostitev.
Ker imam rada nove izzive, mi je tale vaš projekt kot naročen za to, tako sem se odločila, da se nanj prijavim tudi sama. Ker je bila moja občina zasedena, sem se odločila za občino iz katere prihaja moj partner in to je občina Bovec.
7
Tanja Cilenšek

Darja Simonič Berden

Sem Darja, živim v Mariboru, sem upokojenka. Z ročnimi deli se ukvarjam od svojega 7. leta. Moji izdelki so zelo raznoliki. So kvačkani, pleteni, iz papirja, servietne tehnike, uporabljam tudi pisane najlonke za rožice, moja zadnja ljubezen pa je occhi čipka. Kvačkala bom grb občine Vipava. Prepričana sem, da bom v kvačkanju uživala.

7

Jerca Kranjc

Stara sem 28 let, po poklicu mlada zdravnica – specializantka družinske medicine. Kvačkati sta me učili babica in mami, še ko sem bila v prvih razredih OŠ, ampak zanke in navoji na prstih niso bili ravno moji prijatelji … Za osvajalski pohod in odvisnost od kvačkanja pa je pred tremi leti poskrbel dolgočasen večer na izmenjavi, ko nisem imela s sabo klekljarskega kompleta in sem vseeno želela nekaj ustvarjati. Sicer se ukvarjam še z jogo, smučam, kolesarim in zelo rada zahajam v hribe. Grb Semiča ni bil več na voljo, od vseh preostalih pa mi je bil najbolj všeč tolminski pa še lušno je tam na počitnicah! 🙂
7
Tanja Cilenšek

Lidija Ivič

Moje ime je Lidija Ivič. Sem štajerka, ki rada kuha, peče, ustvarja in seveda kvačka. S kvačkanjem se ukvarjam že celo življenje. To me pomirja in veseli. Ljubezen do kvačkanja mi je privzgojila moja 90 letna mama. Rada imam poletje, morje, sončno vreme in okusne jedi, zato sem se zelo razveselila, da bom lahko kvačkala grb Goriških Brd, dežele češenj in vina. Ta projekt je moj osebni izziv, poleg tega pa odlična priložnost, da Slovenija pokaže izjemne sposobnosti slovenskih kvačkaric.

Moja povezava do fb strani: https://www.facebook.com/lidija.ivic.547

 

 

7

Petra Sanković

Sem Petra Sanković, prava primorka, za povrh še trmasta brkinka. To pomeni, če si nekaj dam v glavo, to naredim. To me je tudi pripeljalo do izobrazbe diplomirane inženirke gozdarstva. Svojeglavost in želja po novih znanjih, sta mi pred 5 leti dala zamisel, da bi se naučila kvačkati. In sem se – sama, s pomočjo knjig in interneta, kajti doma nihče ne kvačka. Večinoma ne delam po načrtu, raje si nekaj zamislim in to naredim. Takoj, ko sem videla projekt, sem si rekla zakaj pa ne. Dan po prijavi vidim, da delamo v tehniki C2C, v kateri še nisem delala. Sedaj me čakata 2 nova izziva, kvačkanje po načrtu ter nova tehnika.
7
Tanja Cilenšek

Janja Bolčina

Moje ime je Janja in prihajam z Gorenjske. Po poklicu sem ekonomski tehnik. Sem poročena in sem mami dvema odraslima hčerama ter babi enoletni vnukinji. Prijavila sem se za grb svoje občine Radovljica, a ker smo bile prijavljene kar štiri kvačkarice, sem se odločila za grb občine Cerkno, od koder je bil moj oče. Že od mladih let rada šivam, pletem in kvačkam, česar sem se naučila iz knjig in revij. Poleg ročnih del rada berem, rešujem križanke, najbolj pa se sprostim v hribih.

7

Mirjam Andrejčič

Sem Mirjam, petdesetletna Litijanka. Od malih nog sem v šivankah, sukancih , iglah, volni, blagu kvačkah, pletilkah…na izziv sem se prijavila  predvsem iz radovednosti. Uživam v vseh ročnih delih.
Veliko pa tudi šivam otroška oblačila. Imam čudovito družino, ki me podpira na vsakem koraku. Trenutno sem pred odpovedjo službe, tako, da so mi taki projekti v veliko pomoč. S tehniko C2C sem se srečala prvič. Kvačkala bom grb občine Renče-Vogrsko.
7
Tanja Cilenšek

Antonija Forjan

Sem Antonija Forjan iz Vrhnike. Moj rojstni kraj so Radeče. Sem vesele narave. Ukvarjam se z vrtnarjenjem, pletenjem, kvačkanjem, sprehodi . Pletem in kvačkam že od 5. leta dalje in so mi ročna dela zelo všeč saj se zelo sprostim. Prijavila sem se   v projekt :  Slovenija kvačka. – kvačkanje grba. Ker je bila moja občina že zasedena, sem se odločila za izdelavo grba občine KOBARID.

7
Petra Figelj

Petra Figelj

Sem Petra Figelj iz Nove Gorice, po poklicu sem socialna delavka, zaposlena na Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica, poročena in imam dva otroka. V prostem času se zelo rada družim s prijatelji in seveda kvačkam.

Že kot otroka so me zanimala različna ročna dela. Kvačkanja sem se naučila sama preko spleta in to zame pomeni sprostitev in odklop od vsakodnevnih obveznosti. V okviru projekta bom kvačkala grb občine Miren-Kostanjevica.  Projekt sem vzela kot izziv saj v C2C tehniki še nisem kvačkala.

7