IŠČE SE KVAČKARICA LETA 2022!

 

Tudi kvačkarice si zaslužijo priznanje za vse neverjetne stvari, ki jih počnejo s kvačko!

Zato se bomo podali na lov za najboljšimi kvačkaricami v Sloveniji!

Želimo spoznati tiste talentirane, kreativne kvačkarice, ki znajo same ustvariti načrte in narisati nove sheme. Pa tiste, ki so dobrodelne. Tiste, ki vas navdušujejo in morda motivirajo, da še sami poprimete za kvačko. Tiste, ki na različne načine širijo svoje znanje ročnih del (blog, youtube …). Tiste, ki vodijo razne projekte ali pa organizirajo večja kvačkarska druženja. Tiste, ki se najbolje počutijo v vlogi učiteljice in učijo druge kvačkanja. Tiste, ki znajo svoj kvačkarski hobi spremeniti v pravi posel (morda so odprle trgovinico s prejo samo za nas ) … za tiste kvačkarice želimo slišati od vas!!

Če poznate kvačkarico, za katero mislite, da si zasluži ta naziv, je sedaj čas, da jo nominirate! To storite tako, da preprosto izpolnite obrazec do 30. 12. 2022  Vendar Pozor! Prijavite lahko le druge, samoprijave niso možne.

Naša tričlanska komisija bo med vsemi prispelimi nominirankami izbrala 5 kandidatk, ki bodo tudi predstavljene na naših straneh in tukaj vas bomo ponovno prosili za pomoč, saj boste prav vi tisti, ki nam boste pomagali izbrati zmagovalko!  Tista, ki bo z vaše strani prejela največ všečkov 👍 v času od 16. 01. do 27. 01. 2023, bo zmagala in si prislužila naziv KVAČKARICA LETA 2022! 
Razglasitev bo dne, 28. 01. 2023.

Poleg naziva bo zmagovalka prejela še nagrado, in sicer bon v vrednosti 20 € za nakup volne 🧶 pri Preja Slovenija – Kvačkarce držimo skupaj! , zraven pa še celoten komplet #Slovenijakvačka (ki zajema: majico, nakupovalno torbico, manjšo torbico, unikatno kvačko, svinčnik in kemični svinčnik Slovenija kvačka) 
Da bo veselje še večje, bomo tudi izmed vseh predlagateljev, izžrebali osebo, ki bo prejela nakupovalno torbico in unikatno kvačko Slovenija kvačka.

Spoznajte našo komisijo

Spoznajte našo tričlansko komisijo za izbor 5 kandidatk za KVAČKARICO LETA 2022! 🏆
1. Jadranka Smiljić že vsi poznamo  je ustanoviteljica zavoda ZUS, Guinness rekorderka in pobudnica akcije KVAČKARICA LETA 2022! 
2. Naša Marijana Šeruga je tudi strastna kvačkarica in nepogrešljiva članica ekipe #Slovenijakvačka. Brez nje projekt ne bi dosegel takega uspeha, kot ga je! 
3. Tretja članico komisije; Pri izboru kandidatk nam bo pomagala SAŠA EINSIEDLER
Mnogi se je spominjajo kot pevko in televizijsko voditeljico, vendar danes je znana mentorica za osebni razvoj je NEVERJETNA ŽENSKA, ki pomaga drugim tako v osebnem kot tudi v poslovnem življenju dosegati uspehe.
 

Spoznajte naše kandidatke

Naša komisija je med vsemi prispelimi nominacijami izbrala 5 kandidatk, ki se bodo potegovale za naziv KVAČKARICA LETA 2022!

Njihove predstavitve si lahko ogledate spodaj


Glasujte za svojo favoritko!

1. kandidatka: Branka Golob

Branka Golob: »Hvala, hvala vsem, ki ste glasovale zame in s tem potrdile moje delo in vaše zaupanje do mene same. Moje življenje in moja sreča je ustvarjanje v ročnih delih, in sicer v večih različnih tehnikah, na prvem mestu je seveda kvačkanje. Dan ne bi bil popoln, če ne bi izpod mojih rok nastal nov izdelek. Svoje znanje in tehnike rada z veseljem podelim z vsemi, ki se preko e-pošte, telefonskih klicev ali spletne strani FB obrnejo k meni po pomoč, nasvet…, da izpopolnijo svoje znanje ali samo zaključijo svoje delo. Z veseljem in zelo rada delim, pomagam in širim svoje znanje tudi z otroci in odraslimi s posebnimi potrebami. V vsem tem neizmerno uživam. To pa ste same opazile in me na podlagi vsega verjetno tudi nominirale. Hvala vam za to zaupanje in z lahkoto obljubim, da bom še v naprej z veseljem in nesebično delila z vami svoja dela in znanje.«

2. kandidatka: Monika Ferš

Monika Ferš: »Sem Monika Ferš, stara sem 47 let in prihajam iz Ruš. Imam dva krasna otroka, stara 18 in 24 let. Svoj prosti čas rada preživim v krogu prijateljev in družine, redno obiskujem plesne tečaje in plesne vikende in kvačkam. S kvačkanjem se ukvarjam približno 9 let. Seveda je vsak začetek težki in tudi pri meni je bil. Ampak, vaja dela mojstra. Moji začetki so bili kvačkani čeveljčki za dojenčke in vadila sem tako dolgo, da so me opazili in pred kratkim sem sodelovala v projektu “Slovenija kvačka”, kjer sem skvačkala grb za občino Ruše, ki sem ga končala v 18 dneh. WOW. Tako sem sama sebi dokazala, da sem vztrajna in sposobna. Všeč so mi raznorazni kvačkarski izzivi in priložnosti, da se vsak dan nekaj novega naučim.«

3. kandidatka: Terezija Sobočan

Terezija Sobočan: »Sem Terezija Sobočan in sem čistokrvna Prekmurka. Stara sem 62 let. Z ročnimi deli se ukvarjam že od rane mladosti. Vse to me je naučila moja mama. Vsa ročna dela so me zanimala že od otroštva. Dolga leta sem ročno in strojno pletla puloverje. Kljub službi in delu doma sem vedno našla čas, da sem prijela za kvačko in izdelovala prtičke, punčke, zajčke, hobotnice,… V naši vasi tudi vodim delavnice ročnih del. Ko se je pojavil projekt Slovenija kvačka, sem se na pobudo vnukinje nanj tudi prijavila. Po končanem grbu in slavnostni predaji se mi je porodila misel, da bi naredila še dodatne grbe za vasi v moji občini. Tako sem se lotila dela štirih dodatnih grbov in Slovensko zastavo, ki sem jo tudi slavnostno skupaj z grbi predala na občinskem prazniku. Vedno sem pripravljena pomagati in pokazati svoje znanje tudi drugim, na primer mlajšim rodovom. Kajti kvačka mi ogromno pomeni v prostem času, da izpod mojih rok nastane kaj lepega.«

4. kandidatka: Helena Urdih

Helena Urdih: «Sem Helena Urdih, stara sem 29 let, doma iz kraške vasice Kostanjevica na Krasu. Zaključila sem fakulteto za varnostne vede v Ljubljani – smer varnost in policijsko delo. Ob prostem času rada hodim v hribe, telovadim, fotografiram, potujem in ustvarjam razna ročna dela (risanje, vezenje, izdelovanje lesenih izdelkov itd.). Seveda spada tukaj tudi KVAČKANJE, brez katerega danes sploh ne morem več. V veliko pomoč mi je bila vedno mama Suzana, ki me tudi danes še vedno spodbuja pri mojem ustvarjanju. Kvačkanje sem želela poskusiti v času korone. Največ znanja sem pridobila z vztrajnostjo in brskanjem po italijanski literaturi, kajti pri nas v Sloveniji nimamo toliko knjig in revij o kvačkanju. Najraje izdelujem igrače za otroke, lotim se pa tudi modnih dodatkov, prtičkov, odej itd. Največ kvačkanih izdelkov sem podarila otrokom iz vrtca in kot darila prijateljem in sorodnikom, nekaj pa jih seveda naredim tudi zase. Zame je kvačkanje kot moderna joga, saj se ob tem počutim zelo sproščeno, podobno kot pri meditaciji.«

5. kandidatka: Maja Štefančič Hribar

Maja Štefančič Hribar: »Sem Maja, povsem običajna 33-letnica, že od malega navdušena nad ustvarjanjem, klekljanjem, šivanjem in tudi kvačkanjem. Sicer sem po izobrazbi magistrica prevajanja, a me je življenje pripeljalo v popolnoma druge smeri. Večina kvačkaric me pozna kot Majo iz Hude volne ali pod mojim ustvarjalnim vzdevkom Kostevka. Pred dobrimi 8 leti sem odprla svoje podjetje, spletno trgovino in danes ustvarjalkam po vsej Sloveniji nudim pestro ponudbo materiala in pripomočkov. Kvačkam raznolike izdelke, npr. igrače, pa oblačila, kape, mandale, igračke, torbice … Na YouTube kanalu Huda volna najdete preko 250 različnih video navodil za kvačkanje, organizirala sem več dobrodelnih akcij – zbiranje kapic za otroke na Pediatrični kliniki v LJ, izdelavo terapevtskih rokavčkov pomagavčkov za bolnike z demenco in v preteklem letu Tople kapice za novorojenčke. Kvačkarice poskušam navduševati preko spleta in v živo – izvajam tečaje kvačkanja in klekljanja tudi za otroke, počitniške ustvarjalne dneve in 1x-2x letno organiziram za vse Dan odprtih vrat. Tečaje izvajam s pomočjo pisnih navodil in shem, ki sem se jih v preteklem letu naučila risati tudi sama. Trenutno najbolj aktualen projekt je Temperaturna odeja 2023. Glede na pestrost življenja, v katerem živimo, sem neizmerno hvaležna, da znam kvačkati, ker je to poleg enega izmed mojih najljubših hobijev tudi čas zame, za umiritev, sprostitev in odklop.«

Glasuj za svojo favoritko

[IT_EPOLL id=”254974″][/IT_EPOLL]